Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jágr je predsa učinnejší ako Mark Messier

Útočník Florida Panthers si v zápase proti Buffalo Sabres pripísal svoj 1887. bod, čím sa vyrovnal Messierovi na druhom mieste. Bližší pohľad na čísla ležiace nižšie potvrdzuje, že práve Jágrove úspechy zatienili Meisserove
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: VIDEO Pánik znova našiel streleckú chuť: Jágr prepisuje historické štatistiky

Začať môžem Jágrovým bodovým, vrcholom ktorý bol väčší ako Messierov. Ten si body "nahrabal" hraním vo veľmi produktívnych 80-tych rokoch, v ktorých bol priemer 7.6 gólu na zápas, pre porovnanie v dnešnej dobe je to 5.5 gólu na zápas. Navyše Jágr strávil niekoľko sezón mimo NHL.

V sezóne 1994-95 Jágr prvýkrát vyhral Art Ross Trophy, trofej pre najlepšieho hráča kanadského bodovania, keď v 48 zápasoch nazbieral 70 bodov (32 gólov a 38 asistencií), čím odštartoval svoj bodový vrchol. Následne sa dostal na prvé miesto tabuľky skórovaných gólov v štyroch zo šiestich nasledovných sezónach a mal na svojom konte 760 bodov (314 gólov a 446 asistencií). Pre porovnanie v tom čase druhý Teemu Selanne mal 615 kanadských bodov.

Na rozdiel od Jágra, Meisser nikdy nevyhral Art Ross Trophy. V jeho vrcholových siedmich sezónach, od roku 1983-84 do 1989-90, si pripísal 680 bodov (47 gólov a 433 asistencií) v 496 zápasoch, čo ho dostalo na desiate miesto. Bolo obdobie v ktorom sa dostal dokonca na piate miesto, ale nikdy nebol takým ofenzívnym hráčom ako Jágr.

Na koniec musím dodať, že Jágr je hráč ktorý sa zameriava v prvom rade na skórovanie a Messier bol hráč známy svojimi vodcovskými schopnosťami. Hoci sa nedajú vodcovské schopnosti odmerať a započítať do štatistík, dajú sa do štatistík započítať vyhraté Ligy. Meisser dvíhal Stanley cup nad hlavu šesťkrát a Jágr len dvakrát. Meisser je z hľadiska tímových trofejí lepší a Jágr je z hľadiska skórovaných gólov lepší, čo potvrdzuje aké ťažké je porovnávanie týchto dvoch skvelých hráčov. Napriek tomu ľudia viac hľadia na skórované góly a individuálne trofeje.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články