Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovenky čakajú najdôležitejšie tri dni sezóny: Rozhodnúť môže už úvodný zápas

BRATISLAVA - Slovenské hokejové reprezentantky začínajú svoj boj o ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Od piatka do nedele sa predstavia na turnaji F-skupiny 3. kola olympijskej kvalifikácie v nórskom Stavangeri, kde odohrajú tri zápasy postupne proti výberom Kazachstanu, Maďarska a domáceho Nórska.
Zdroj: facebook.com/Slovenský-ženský-hokej
Zdieľajte:

Ak chcú pomýšľať na postup, potrebujú ísť do každého zápasu s cieľom vyhrať, keďže do ďalšej fázy sa prebojujú iba víťazky turnaja.

Prečítajte si aj: VIDEO Tatar verzus Gáborík: Sledujte naživo súboj Slovákov v NHL!

Zverenky trénera Andreja Schöbera majú za sebou výcvikový tábor v Bratislave, na vrchol sezóny sa pripravovali na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu. Do tretieho najväčšieho mesta v Nórsku odleteli vo štvrtok.

"Príprava prebehla v pohode, dievčatá s chuťou absolvovali sedem tréningových jednotiek. Zamerali sme sa viac na presilovky a oslabenie, ktoré môžu dosť rozhodovať v stretnutiach tejto kvalifikácie," uviedol Schöber.

Víťazky kvalifikačných skupín 3. kola zabojujú vo februári 2017 v Tokomanai (súperkami budú domáce Japonky, Nemky a Rakúšanky), respektíve vo švajčiarskej Arose (súperkami budú Švajčiarky, Češky a Dánky) o záverečné dve miestenky do Pjongčangu.

Schöber nominoval do Stavangeru dvadsať hráčok - dve brankárky a osemnásť korčuliarok. Z pôvodného širšieho kádra zostali doma obrankyňa Lenka Durániková (Mládež Trebišov) a útočníčka Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava). V záverečnej nominácii figuruje šesť legionárok, z ktorých štyri pôsobia v zámorí. Nechýbajú ani skúsené Iveta Frühaufová-Karafiátová a Jana Kapustová.

"Kapitánkou nášho družstva je Lívia Lúčová. Veľmi pozitívna je prítomnosť skúsených hráčok Ivety Frühaufovej-Karafiátovej a Jany Kapustovej, ktoré naše mladučké reprezentantky považujú za svoje vzory. Napokon spolu s Nikolou Gápovou majú skúsenosti z olympijskej premiéry na ľade vo Vancouveri 2010," pokračoval tréner SR.

Boje F-skupiny otvoria Slovenky v piatok 16. decembra o 15.00 h v DNB Aréne súbojom s Kazachstanom. "Cieľ je zrejmý, ale čakajú nás veľmi náročné súperky. Nasadené Nórky a Maďarky hrajú na MS vo vyššej kategórii, my s Kazaškami sme v rovnakej divízii. Šance považujem za vyrovnané. Veľmi dôležité je uspieť v úvodnom zápase. Kazašky majú svoju kvalitu. Prednedávnom sme z troch zápasov EWHL s klubom Aisulu Almaty, ktorý je rovnakým projektom ako náš, vyhrali dva, ale poriadne dala zabrať mimoriadne kompaktná defenzíva Kazašiek na čele s vynikajúcou brankárkou Dariou Dimitrijevovou. Z družstva Aisulu je v nominácii 18 hráčok," dodal Schöber pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Brankárky: Romana Kiapešová, Andrea Lettrichová (obe HC ŠKP Bratislava)

Hráčky: Lívia Lúčová, Alica Miháliková (obe Nait Ooks, Kan.), Denisa Lalíková (St. Scholastica, USA), Andrea Kollová (Carleton University, Kan.), Nikola Gápová (Espoo United, Fín.), Iveta Frühauf-Karafiátová (Roudnice nad Labem/ČR), Jana Kapustová, Tatiana Ištocyová, Lenka Čurmová, Lucia Drábeková, Tatiana Korenková, Viktória Maskaľová, Angelika Zálešáková, Iveta Klimášová, Viktória Ihnaťová, Paula Cagáňová, Kristína Obercianová (všetky HC ŠKP Bratislava), Miriam Mikesková (HC Topoľčany)

Realizačný tím: manažérka Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, asistent trénera Stanislav Kubuš, kondičný tréner Róbert Kresťanko, lekár MUDr. Lucia Mihaleová, maséri Dušan Čulka, Vladimír Nemček

piatok 16. decembra: Slovensko - Kazachstan (15.00), Maďarsko - Nórsko (18.30)

sobota 17. decembra: Slovensko - Maďarsko (15.00), Nórsko - Kazachstan (18.30)

nedeľa 18. decembra: Kazachstan - Maďarsko (14.00), Nórsko - Slovensko (18.00)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články