Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí obrancovia, ktorí raz nahradia Chárovu družinu

Každú hokejovú krajinu raz za čas dostihne obdobie generačnej výmeny. Výnimkou nie je ani Slovensko a tak sme sa pozreli na obrancov, ktorí by v budúcnosti mali nahradiť našich najskúsenejších zadákov.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Erik Černák: Erie Otters

Jediným obrancom z nášho zoznamu, ktorý má za sebou draft NHL, je Erik Černák. Devätnásťročného odchovanca HC Košice si v roku 2015 vybrali v druhom kole „Králi“ z Los Angeles. Výborne stavaný obranca (192 cm, 92 kg) hráva momentálne v juniorskej OHL v drese Erie Otters, ktorí sú považovaný za jedného z favoritov tejto ligy. Pre Erika je to už druhá sezóna v zámorí, doteraz odohral za spomínané mužstvo 74 duelov s bilanciou 4 góly a 23 asistencií. Černák je trojnásobným účastníkom MS U20 a v nominácii trénera Bokroša by nemal chýbať ani tento rok. Na svojom konte má aj tri štarty v seniorskej reprezentácii. Aj napriek mladému veku už stihol odohrať 90 zápasov aj v slovenskej extralige (8+10).

Martin Bodák: Tappara Tampere

Šancu na účasť na najbližšom drafte NHL má podľa rôznych preddraftových rebríčkov aj tento osemnásťročný odchovanec Spišskej Novej Vsi. Bodák pôsobí už druhú sezónu vo fínskej Tappare, konkrétne v jej juniorskom výbere. Vďaka kvalitným výkonom a najmä predcíznemu plneniu obranných úloh dostal šancu aj v seniorskej lige Mestis v klube LeKi a to zatiaľ na šesť duelov. Martin je dvojnásobným účastníkom MS U18 a v sezóne 2015/16 reprezentoval Slovensko na Memoriáli Ivana Hlinku (päť asistencií v štyroch dueloch). 185 centimetrov vysoký a 80 kilogramov vážiaci obranca je takisto v širšom výbere trénera Bokroša pre nadchádzajúce juniorské majstrovstvá sveta do dvadsať rokov.

Marek Korenčík: Luleå HF

Medzi „draftové pospecty“ pre rok 2017 patrí aj sedemnásťročný Žilinčan pôsobiaci už druhú sezónu v mládežníckych výberoch Luleå HF. Marekovi sa predpovedá dobrá budúcnosť aj vďaka skvelým fyzickým predispozíciám (191 cm, 89 kg). Tohtoročný účastník Memoriála Ivana Hlinku sa v prebiehajúcej sezóne naplno adaptoval v juniorskom tíme švédskeho klubu, no v ôsmich zápasoch nastúpil aj za dorast. Korenčík by mal patriť medzi opory slovenskej obrany na Majstrovstvách sveta do osemnásť rokov.

Martin Fehérváry: Malmö Redhawks

Medzi najväčšie nádeje nášho hokeja v budúcnosti patrí určite aj sedemnásťročný obranca Malmö Redhawks. Keďže je Fehérváry narodený až v októbri 1997, draftu NHL sa môže zúčastniť az v roku 2018. Odchovanec ružinovského hokeja pôsobí vo Švédsku už tretiu sezónu a každým rokom stúpa vyššie a vyššie. Už v minulom ročníku nahliadol v štyroch dueloch medzi mužov a v najvyššej súťaži odohral sedem zápasov aj v prebiehajúcej sezóne. Účastník minuloročných Majstrovstiev sveta do 18 rokov by mal patriť na tomto turnaji medzi najväčších ťahúňov Slovenska aj počas najbližšej jari. Fehérváry má dokonca šancu prebojovať sa aj na MS U20.

Prečítajte si aj: Ktorý z mladíkov má sľubnú budúcnosť? Posvietili sme si na mladé talenty spod Tatier

Michal Ivan: HKM Zvolen

Najmladším hráčom v našom výbere je tento zvolenský odchovanec (8.11.1999). 186 centimetrov vysoký obranca narodený v Žiari nad Hronom taktiež patrí medzi favoritov na účasť v drafte v roku 2018. Ivan Doteraz odohral za mužstvo spod Pustého hradu 29 extraligových duelov (14 v minulej sezóne a 19 v tej prebiehajúcej), ku ktorým pridal aj desať štartov v prevej lige v drese „osemnástky“. Marek patrí skôr medzi defenzívnych „zadákov“, v našej najvyššej súťaži si na svoj prvý gól musí ešte počkať. Avšak skórovať sa mu podarilo napríklad na tohtoročnom Memoriáli Ivana Hlinku, kde si pripísal aj dve asistencie. Už etraz vieme povedať, že sa Ivan nepredstaví v Kanade na majstrovstvách sveta juniorov, v Poprade a Spišskej Novej Vsi by však nemal už v apríli chýbať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články