Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Ako dopadne posledné kolo pred druhou reprezentačnou prestávkou?

BANSKÁ BYSTRICA - Dnes Vám ponúkneme 29. kolo Tipsport ligy, tá sa už prehupla do svojej druhej polovice. Nitra privíta Liptovský Mikuláš, Nové Zámky hostia Žilinu, Kamzíci hrajú v Martine, Trenčania cestujú do Zvolena a o derby sa postarajú Košice s Banskou Bystricou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC ´05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice

Barani si budú musieť postrážiť Laca Nagya, ten je pre ligu stále nadštandardný hráč a aj súperi si jeho kvality uvedomujú.


Košice naopak vonku až také oslnivé nie sú. Je to však možný zápas na prerušenie týchto menších šnúr. Posledný zápas síce vyhrali, ale z Popradu si odniesli len dva body.

Prečítajte si aj: Kapitán Košíc zažil popri víťazných pocitoch aj tie negatívne, kvôli vlastnému zdraviu

Vďaka tomu, že Banská Bystrica v piatok svoj domáci zápas neodohrala sa Košice predrali priebežne na prvé miesto tabuľky. Košičania všetky tri vzájomné stretnutia vyhrali 3:2 a rovnakému výsledku by sa určite nebránili ani dnes.

Tipujeme výhru Banskej Bystrice v kurze 2.25

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš

Nitra bude oddýchnutá, keďže sa zápas v Banskej Bystrici neodohral. Nitrianski diváci si pomaly zvykajú na nedeľné zápasy o 15-tej a v rovnakom čase začne aj duel s Liptákmi. Nitrania by si radi potvrdili priebežnú tretiu priečku. V ich drese zažije premiéru obranca Eric Meland.


Liptáci naposledy podľahli hosťom zo Žiliny a nenadviazali tak na posledný víťazný domáci zápas. Môžeme však povedať, že Liptovský Mikuláš zvládol prvú polovicu súťaže nad všetky očakávania, hrá naozaj dobre, držia ho opory počnúc brankárom, pokračujúc cez prvý útok, výborne sa javí aj mladý center Matúš Súkeľ.

Tipujeme výhru Nitry v kurze 1.45

HK Poprad – MHC Martin

Je holým faktom, že Popradčania hrajú v ostatnom čase doma dobre. Rozprávať by vedeli Nové Zámky, Zvolen, ale aj Nitra. Naposledy potrápili Košice a získali bod. Popradčania napriek prehre v predĺžení nevešajú hlavy, veď každý bod sa počíta.

Po sérii troch prehier sa diváci v Martine konečne mohli svojim hráčom odvďačiť víťazným potleskom, Martin naposledy zdolal Trenčín o dva góly. Celkovo sa však Martinu príliš nedarí. Po tej svojej dlhej pauze dokázal ešte bodovať, no tréningový výpadok sa predsa len dostavil. Jaroslav Markovič po návrate zo Slavie Praha zatiaľ veľmi dobre nehrá, citeľná je aj strata Bílka. Martin prehral o tri góly v Nitre, o päť v Košiciach a nezvládol ani záverečnú tretinu s Novými Zámkami. Z tejto krízy by hokejisti Martina určite čo najskôr vypadli, azda pomôže rotácia v kádri, ktorá tam nastala.

Tipujeme výhru Popradu v kurze 1.80

MsHK Žilina - HC Nové Zámky

V Nových Zámkoch sa viackrát menili tréneri. Chvíľu hrajú dobre, potom zle. Momentálne sú na dne tabuľky. Ich strata na vyššie priečky nie je veľká, body zo Žiliny by sa im preto hodili.


"Vlci" sú naďalej príjemným prekvapením ročníka. Také niečo v Žiline už dávno nebolo. Vzájomné zápasy však viac svedčia Novozámčanom. Vzhľadom na postavenie v tabuľke je miernym favoritom Žilina, ale Nové Zámky jej tak ľahko body nedarujú.

Tipujeme výhru Žiliny v kurze 1.83

HKM Zvolen- HK Dukla Trenčín

Súboj "rytierov" s "vojakmi". Pod Pustý hrad pricestujú hokejisti spod Čákovho hradu. Zvolenčania si po prehre v Liptovskom Mikuláši napravili chuť, keď naposledy zvíťazili v Nových Zámkoch. Pre Zvolen je to už štvrtá výhra s týmto súperom v tejto sezóne. V každom prípade, sympatický Zvolen z minulej sezóny, ktorý takmer siahal na finále určite s prvou polovicou základnej časti spokojný byť nemôže. Mená však v mužstve má a fanúšikom spod Pustého hrada ostáva veriť, že ich HKM ešte nájde formu, ktorej podľa sily kádra schopný je.


Marcel Hossa páli za "vojakov" vo veľkej forme, v uplynulých desiatich zápasoch strelil desať gólov. Jasného favorita zápas nemá, v nabitom strede tabuľky potrebujú body obaja.

Tipujeme neprehru Zvolena v riadnom hracom čase v kurze 1.42

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články