Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Sekera zahviezdil, no jeho výkon v zápasovej prestrelke nestačil

NHL
NEW YORK - Gól a asistencia slovenského hokejistu Andreja Sekeru nepomohli Edmontonu k triumfu v noci na piatok v súboji NHL proti Philadelphii.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Oilers viedli u súpera 2:0 aj 5:3, no v prestrelke nakoniec ťahali za kratší koniec a prehrali 5:6. New York Isladers zdolal v ďalšom stretnutí St. Louis 3:2, pred Jaroslavom Halákom dostal v domácej bránke prednosť Thomas Greiss.

   Sekerov štvrtý presný zásah v sezóne prišiel v 37. minúte zápasu s Flyers. McDavid si v silovom súboji pri mantineli v oslabení poradil s dvomi hráčmi súpera, Letestu následne spoza bránky posunul puk na Sekeru, ktorý príklepom z prvej vyrovnal na 3:3. Oilers si na začiatku tretej tretiny vybudovali aj druhýkrát v stretnutí dvojgólový náskok, keď sa po asistencii Sekeru presadil Benoit Pouliot a následne aj Oscar Klefbom, z Wells Fargo Center však odišli bodov naprázdno. Na dvoch trojgólových obratoch domácich mal najväčší podiel Jakub Voráček, ktorý ku gólu pridal tri asistencie. Kapitán "letcov" Claude Giroux sa presadil dvakrát a raz asistoval.

     Dallas v ďalšom stretnutí zdolal Nashville 5:2, svoj dvojstý profiligový gól strelil Jamie Benn. Winnipeg zaknihoval druhú prehru za sebou, keď v noci na piatok podľahol New Yorku Rangers 1:2. Za Jets skóroval len Mark Scheifele, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení. Slovenský útočník Marko Daňo pri deväť a pol minútovom pobyte na ľade nebodoval, prezentoval sa však štyrmi hitmi. Nebodoval ani Zdeno Chára s Bostonom, ktorý podľahol Coloradu doma 2:4. Slovenský obranca si do štatistík zapísal jednu mínusku. O oba góly Bruins sa postaral vo forme hrajúci Dávid Pastrňák a s 18 presnými zásahmi sa na čele strelcov vyrovnal Sidneymu Crosbymu. Kapitán Pittsburghu sa raz presadil pri triumfe 5:1 nad Floridou.

Boston - Colorado 2:4

New York Islanders - St. Louis 3:2

Philadelphia - Edmonton 6:5 /A. SEKERA za hostí 1+1/

Florida - Pittsburgh 1:5

Montreal - New Jersey 5:2

Tampa Bay - Vancouver 1:5

Winnipeg - New York Rangers 1:2

Dallas - Nashville 5:2

Arizona - Calgary 1:2 pp

Los Angeles - Carolina 1:3

Slováci v akcii:
Zdeno Chára (Boston) 24:26 0 0 0 -1 2 0
Andrej Sekera (Edmonton) 26:42 1 1 2 1 3 0
Marko Daňo (Winnipeg) 9:37 0 0 0 0 0 0
Marián Gáborík (LA Kings) 16:45 0 1 1 1 2 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články