Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Napínavý súboj o stred tabuľky, podarí sa Košiciam preskočiť Baranov?

BANSKÁ BYSTRICA - Dnes Vám ponúkneme kompletnú päťzápasovú porciu. Na programe máme 28. kolo a veľa zaujímavých zápasov. Šláger sa hrá v Banskej Bystrici, kde domáci hostia Nitru. Vo východniarskom derby sa o body pobijú Košice s Popradom. A zaujímavé budú aj súboje v strede tabuľky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC ´05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra

Barani naposledy vyhrali nad Žilinou 4:2. Napriek tomu podali v nedávnych zápasoch kolísavé výkony neadekvátne ich postaveniu v tabuľke. Náskok "baranov" na čele tabuľky už zďaleka nie je taký presvedčivý ako pred pár dňami. Országhovi zverenci získali z uplynulých štyroch zápasov iba 5 bodov a ani osem strelených gólov nie je pre lídra práve oslnivou vizitkou.

Prečítajte si aj: VIDEO + FOTO Tipsportligové štadióny ožívajú, kde to žije najviac?


Tipujeme výhru Banskej Bystrice v kurze 1.85

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina

Liptáci ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu. Po dvoch triumfoch v nadstavenom čase si na ľade Trenčína prvýkrát v sezóne udržali čisté konto a naposledy zdolali aj Zvolen 4:3. Podávajú skvelý výkon, o čom svedčí aj postavenie v tabuľke. Patrí im 5. miesto a bodovo sa dotiahli práve na dnešného súpera Žilinu.


Žilinčania prehrali s Baranmi 4:2 a s Liptákmi sa pobijú o 4. miesto v tabuľke Na tretiu priečku, ktorá patrí hráčom spod Zobora, však strácajú až priepastných 11 bodov.

Tipujeme remízu v kurze 4.50

HK Poprad - HC Košice

Poprad sa pustil do veľkých zmien. Vrátil sa Matúš Paločko a prišiel i obranca Postnikov. V kádri A-mužstva HK Poprad sa udiali aj ďalšie zmeny. Tréner Ozimák už nemôže počítať so službami obrancu Jána Brejčáka a ani s útočníkom Branislavom Rapáčom, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť. Novou tvárou je útočník Michal Murček, ktorý prišiel z Martina.

"Som rád, že som tu našiel výborný kolektív. Poznám tu veľa chalanov. Naskytla sa možnosť ísť do Popradu a ja som potreboval zmenu. Toto mužstvo možno bolo dlho na spodku tabuľky, ale od príchodu nového trénera začína bodovať a táto zmena ma lákala," uviedol Murček.

Michal Murček v drese Martina

Košice budú v tomto zápase nepochybne pomýšľať na víťazstvo. Košičania momentálne okupujú druhú priečku tipsportligovej tabuľky, a to so ziskom 61 bodov.


Zaujímavosťou je, že so skóre 109:62 sa môžu Košičania pochváliť hneď v dvoch smeroch. Najúspešnejší hokejový tím Slovenska má totiž v rámci domácej súťaže najviac nastrieľaných gólov, pričom v tabuľke najlepšie brániacich celkov sa usadili na druhej priečke.

Tipujeme výhru Košíc v kurze 1.70

HC Nové Zámky - HKM Zvolen

Nováčik súťaže sa už dlhodobo naťahuje s Popradom o poslednú priečku. Poprad im teraz odskočil na rozdiel dvoch bodov. Štyri nedávne výsledky Novozámčanov boli tesné, ale povzbudivé. Hokejistom Nových Zámkov patrí v priebežnej tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže posledné miesto so ziskom 35 bodov.


Zvolenčanov nič ľahké nečaká. Nedávne výsledky Zvolenčanov sú ako na hojdačke a ťažko predpovedať, v akom svetle sa ukážu proti nováčikovi z Nových Zámkov. Zvolenčania nezvyknú voziť body zo súperových klzísk, veď naposledy prehrali s Liptákmi na ich ľade 4:3. Celkovo nazbierali 12 bodov zvonku, čo je najhorší výkon spomedzi tipsportligistov.

Tipujeme výhru Zvolena v kurze 2.57

MHC Martin - HK Dukla Trenčín

Martinčanom sa aj vinou početných hráčskych absencií príliš nedarí, keďže z uplynulých siedmych súperov zdolali iba "dvadsiatku."

Martin nebude chcieť v zápase s Trenčínom zložiť zbrane bez boja. Napokon si to v momentálnej pozícii ani nemôže dovoliť, keďže mu patrí so ziskom 35 bodov predposledná priečka. Faktom však ostáva, že boj o play-off na tomto konci tabuľky ostáva aj naďalej témou číslo jeden a jediným zaváhaním Zvolena, Trenčína, Martina, Popradu, ale aj Nových Zámkov, môže ešte poradie výraznejšie premiešať.

Tipujeme výhru Trenčína v kurze 2.44
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články