Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa nechal za sebou ďalšiu osobnosť, Sekerovo úctyhodné jubileum

NHL
CHICAGO - Úspešnú noc majú za sebou slovenskí hokejisti v zámorskej NHL. Zo siedmich korčuliarov sa bodovo presadili piati, pričom v deviatich zápasoch nazbierali dokopy tri góly a rovnaký počet asistencií.
Zdroj:
Zdieľajte:

Rovnaké ocenenie ako Halák získal aj v skvelej forme hrajúci Marián Hossa, ktorý sa dvoma gólmi podieľal na triumfe Chicaga 4:0 nad Arizonou. Tridsaťsedemročný krídelník strelil v 27 zápasoch 14 gólov a je piatym najlepším strelcom NHL. Celkovo má na konte už 513 presných zásahov a v historickom poradí sa vyrovnal bývalému útočníkovi Chicaga Jeremy Roenickovi na 38. mieste.

Prečítajte si aj: VIDEO Skvelá noc Slovákov: Halák s Hossom prvé hviezdy, debut Hrivíka

"Nesledujem dlhodobé štatistiky a nevedel som o tom. Je však príjemné vedieť, že som sa vyrovnal takému výborného hráčovi," povedal Hossa pre chicagotribune.com. Slovenský hokejista strelil už teraz o jeden gól viac ako za celú minulú sezónu.

Jeho strelecké prebudenie vnímajú aj zámorské médiá. "Hossa je rodený strelec, počas takmer celej kariéry sa tak prezentoval. V minulej sezóne nemal v zakončení šťastie, hoci strieľal viac ako teraz," povedal pre nhl.com tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Prvý gól strelil Hossa v 27. minúte a zvýšil na 2:0. V brejku dvoch proti jednému si korčuľou priťukol prihrávku Ryana Hartmana, bleskovo prehodil puk na forhend a zblízka prekonal Mikea Smitha. V závere upravil na 4:0, keď sa po kolmej prihrávke Niklasa Hjalmarssona rútil sám na Smitha a presnou strelou k žrdi mu nedal šancu. Svoje prvé konto v sezóne a tretie v kariére zaznamenal Scott Darling, ktorý kryl 22 striel.

Po zápase chválil Hossu: "Je neskutočný. Nemôžem uveriť, aký je stále rýchly, určite patrí k najrýchlejším hráčom, s akými som kedy hral. Okrem toho je aj skvelý človek," povedal Darling. Bodoval aj druhý slovenský "jastrab" Richard Pánik, ktorý si pripísal piatu asistenciu v sezóne.

Pánik mohol skórovať aj sám, keď sa po chybe Coyotes rútil sám na Smitha. Blafák mu síce nevyšiel, ale rýchlo sa zorientoval a spoza bránky poslal parádnu gólovú prihrávku Dennisovi Rasmussenovi. Gól padol len 19 sekúnd po Hossovom zásahu na 2:0. Radosť z víťazstva kazí zranenie kľúčového obrancu Brenta Seabrooka, ktorý po nepríjemnom páde pri mantineli opustil ľadovú plochu v závere druhej tretiny.

Bod za asistenciu si zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton prehral na ľade Buffala 3:4 po predĺžení. Sekera zaznamenal ôsmu asistenciu v sezóne, keď po jeho kombinácii s Connorom McDavidom zvýšil v presilovke na 3:2 pre "olejárov" Leon Draisaitl. Pre slovenského zadáka to bol jubilejný 200. bod v NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články