Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZA 7 DNÍ: Úspechy Horanského, Halása, Mikúša, Skladaného či Bakoša

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Týždenný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní od 28.11. do 4.12.2016.
Zdroj: TASR - Stanislav Horanský v drese SR 20 v sezóne 2012/13
Zdieľajte:

PONDELOK 28.11.

KHL (Rusko): Kunlun vyhral v Chanty-Mansijsku 4:2, jeden z jeho gólov vsietil Martin Bakoš.

Prečítajte si aj: VIDEO Bakoš opäť skóroval, Kunlun si drží postupovú priečku

MOL Liga (Maďarsko): V dueli Szekeszfehervar – Galati 6:5 po predlžení sa v drese hostí do štatistík zapísali Róbert Krajči (1+2), a Ondrej Rusnák a Erik Bednár (0+1). K výhre Debrecínu nad Brašovom 4:2 prispel dvomi asistenciami Martin Saluga, za hostí raz skóroval Richard Filip.

UTOROK 29.11.

NHL (USA/Kanada): Chicago porazilo Floridu 2:1 po samostatných nájazdoch. Skóre otváral domáci Richard Pánik, ktorý zároveň poistil výhru premeneným nájazdom. Edmonton prehral s Torontom 2:4, napriek gólu Andreja Sekeru.

Prečítajte si aj: VIDEO Jágrov gól na Hossu a spol. nestačil: Pánik žiaril, presadil sa aj Sekera

WHL (Kanada): Treťou hviezdou zápasu Vancouver Giants – Prince George Cougars 3:4 po predĺžení bol domáci Radovan Bondra, autor jedného gólu a asistencie.

Tipsport Extraliga (Česko): Sparta Praha zdolala Brno 3:2, po góle vsietili domáci Andrej Kudrna, Juraj Mikuš i hosťujúci Jozef Kováčik, Kudrna raz aj asistoval.

NLA (Švajčiarsko): Prvýkrát v sezóne sa strelecky presadil Stanislav Horanský, pomohol tak k výhre Bielu na ľade Langnau 5:3.

Championship (Kazachstan): Pavlodar prehral s HC Astana 1:2 po predĺžení, jediný jeho gól vsietil Peter Fabuš po prihrávke Igora Halása. V bránke domácich stál druhýkrát za sebou Vladimír Kováč, kryl 19 z 21 striel.

STREDA 30.11.

NHL (USA/Kanada): Prvý bod v sezóne si za asistenciu pripísal Marián Gáborík, ale jeho Los Angeles prehralo so San Jose 1:4. Peter Budaj kryl 20 z 23 pukov hráčov Sharks.

ECHL (USA): Znova sa darilo Petrovi Sivákovi, keď bol prvou hviezdou duelu Idaho – Alaska 3:5. Vsietil dva góly hostí, vrátane víťazného. V tabuľke produktivity ligy sa posunul s 27 bodmi na druhú priečku, medzi strelcami sa stal s 15 gólmi najlepším. Miloš Bubela a jeho Wheeling prehrali s Readingom 2:4, Bubela si za asistenciu pripísal v prvý bod v ročníku 2016/17.

AlpsHL (Rakúsko): Výhru juniorky Salzburgu nad Jesenicami pečatil gólom na 4:0 Marek Valach.

Championship (Kazachstan): Pavlodar si tentokrát poradil s HC Astana 6:2. Gólom a dvomi asistenciami k tomu pomohol Peter Fabuš, víťazný zásah vsietil Igor Halás. Brankár domácich Vladimír Kováč veľa práce nemal a kryl 12 zo 14 striel.

ŠTVRTOK 1.12.

NHL (USA/Kanada): Hráči Washingtonu nenašli recept na prekonanie Jaroslava Haláka a prehrali s New Yorkom Islanders 0:3. Halák bol prvou hviezdou duelu, kryl 38 pukov. Vychytal svoje jubilejné 40. čisté konto v súťaži, prvé v tejto sezóne. Honor prvej hviezdy si vyslúžil aj Marián Hossa, ktorý rozhodol v predĺžení o výhre Chicaga nad New Jersey 4:3. K víťazstvu Edmontonu vo Winnipegu 6:3 prispel dvomi asistenciami Andrej Sekera.

Prečítajte si aj: VIDEO Slováci prvými hviezdami zápasu: Halák iba splnil dohodu, Jágr prekonal ďalší rekord

SHL (Švédsko): Örebro zdolalo Leksand 4:3, Libor Hudáček strelil jeden z gólov víťazov.

Liiga (Fínsko): 25 úspešných zákrokov Denisa Godlu pomohlo Kuopiu k výhre nad Lappeenrantou 4:2.

Tipsport Extraliga (Česko): Na výhre Liberca nad Mladou Boleslavou 2:1 po predĺžení sa podieľal gólom Milan Bartovič a asistenciou Branko Radivojevič.

PIATOK 2.12.

KHL (Rusko): Slovan prehral s Novokuzneckom 4:5 po samostatných nájazdoch. Jedenkrát sa strelecky presadili Michal Hlinka i Andrej Meszároš.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci zaznamenali spolu 8 kanadských bodov za 2 góly a 6 asistencii. Olomouc zdolal Brno 5:2, gólom a asistenciou sa na tom podieľal bilanciu Juraj Mikúš, víťazným zásahom František Skladaný. Výhry svojim tímom vychytali Branislav Konrád (Olomouc), Jaroslav Janus (Litvínov) a Ján Laco (Chomutov).

NLB (Švajčiarsko): V stretnutí Ajoie – Martigny 4:3 po predĺžení dvakrát skóroval hosťujúci Jozef Balej.

DEL 2 (Nemecko): Crimmitschau zdolal Dresden 2:1, víťazný gól strelil Martin Bartek, na oba góly domácich asistoval Ivan Čiernik. Bayreuth prehral s Freiburgom 3:4 po samostatných nájazdoch, domáci Ivan Koložváry mal bilanciu 1+1, Jozef Potáč 0+1.

Ligue Magnus (Francúzsko): Chamonix-Morzine zvíťazil na ľade Amiensu 4:3, pomohli k tomu dva góly Patrika Hrehorčáka a dve asistencie Vladimíra Lukáčika. Lyon porazil Štrasburg 3:1, dvomi asistenciami k tomu prispel Samuel Takáč. Takáč je po piatku lídrom produktivity celej súťaže s 32 bodmi za 12 gólov a 20 asistencii.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina porazených: Peter Tabaček pečatil výhru Osvienčimu nad Katovicami na 3:1.

OHL (Kanada): Treťou hviezdou duelu Sarnia – Saginaw 3:2 po samostatných nájazdoch bol autor jedného z gólov domácich Adam Ružička.

SOBOTA 3.12.

AHL (USA/Kanada): Hartford vyhral na ľade Toronta Marlies 3:2, prvou hviezdou stretnutia bol Marek Hrivík, ktorý v oslabení zvyšoval na 2:0.

KHL (Rusko): Kunlun porazil Čerepovec 2:0, druhý gól strelil Martin Bakoš po prihrávke Tomáša Marcinka.

Prečítajte si aj: VIDEO Bakoš hrdinom zápasu: Fanúšikov draka potešil nádherným gólom

NLA (Švajčiarsko): Dva presné zásahy Stanislava Horanského prispeli k výhre Bielu nad Zürichom 5:4 po predĺžení.

AlpsHL (Rakúsko): K výhre rezervy Salzburgu nad Fassou 5:2 prispel gólom a asistenciou Marek Valach. Rovnakú bilanciu mal pri výhre Neumarktu nad Vipitenom 3:0 aj Rastislav Gašpar.

MOL Liga (Maďarsko): Galati zdolalo Debrecín 2:1. Svoje štatistiky si rozšírili traja Slováci, domáci Róbert Krajči (1+1), Ondrej Rusnák (0+1), hosťujúci Martin Saluga (1+0).

Championship (Kazachstan): Pavlodar zdolal Gornyak Rudny futbalovo 1:0, na jediný gól prihrával Igor Halás. Brankár Vladimír Kováč kryl všetkých 20 striel hostí.

NEDEĽA 4.12.

NHL (USA/Kanada): K výhre Detroitu na ľade New Yorku Islanders 4:3 po predĺžení prispel dvomi asistenciami Tomáš Tatar, Jaroslav Halák kryl 30 z 34 striel Red Wings.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci tentoraz zaznamenali spolu až 23 kanadských bodov za 6 gólov a 17 asistencii. Olomouc si poradil s Litvínovom jasne 7:1, gólom a asistenciou sa na tom podieľal bilanciu Juraj Mikúš, tromi asistenciami František Skladaný a jednou prihrávkou aj Tomáš Mikúš. V bránke domácich chytal Branislav Konrád, mal vysokú 97,06-percentnú úspešnosť zákrokov. Len o niečo nižšiu, 96,55-percentnú, mal pri výhre Hradca Králové nad Mladou Boleslavou 3:1 Patrik Rybár. Do streleckej listiny sa raz zapísali aj Dávid Skokan, Juraj Valach (obaja Chomutov), Andrej Kudrna (Sparta Praha), Milan Bartovič i Mário Bližňák (obaja Liberec). Dvomi asistenciami pomohol k triumfu Třinca nad Pardubicami 3:2 po predĺžení Vladimír Dravecký.

DEL 2 (Nemecko): Dve prihrávky zaznamenal pri výhre Bietigheimu nad Heilbronom 3:1 Robin Just.

EBEL (Rakúsko): Hokejisti Znojma prehrali s Bolzanom 1:3, keď nechali vyniknúť brankára hostí Marcela Melicherčíka, ktorý chytil 23 z 24 pukov.

Championship (Kazachstan): Pavlodar vyhral nad Gornyakom Rudny tentokrát 4:1, dva góly vsietil Igor Halás, na jeden prihrával Peter Fabuš. Gólman Vladimír Kováč kryl 8 z 9 striel hostí.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina víťazov: Krakov zdolal Opole 5:3, dva z jeho gólov vsietil Patrik Svitana; skupina porazených: Opäť sa presadil Peter Tabaček, tentoraz prispel jedným gólom k výhre Osvienčimu nad Toruňom 6:5.

MOL Liga (Maďarsko): Brašov porazil Miercureu Ciuc 4:2, keď dva góly vsietil domáci Tomáš Klempa a na jeden prihrával Richard Filip. K výhre Galati nad Dunaujvárošom 3:0 prispel dvomi asistenciami Ondrej Rusnák.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 21.11. DO 27.11.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články