Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorý z mladíkov má sľubnú budúcnosť? Posvietili sme si na mladé talenty spod Tatier

Zamerali sme sa na odchovancov Popradu, Liptovského Mikuláša a Spišskej Novej Vsi a objavili sme pár zaujímavých mien, o ktorých snáď budeme v budúcnosti ešte počuť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Martin Krempaský

Talentovaný pravý obranca, ktorý sa narodil v Kežmarku aktuálne háji farby kamzíkov. Stále len 18 ročný obranca zažíva skvelú sezónu a v extralige juniorov nazbieral už 15 bodov za 5 gólov a 10 asistencií. Tie ho vyniesli až do prvého tímu, kde si hneď v premiérovom zápase medzi mužmi pripísal na svoje konto aj gól. Objavil sa už aj v mládežníckej reprezentácii do 17 rokov a naposledy aj na Memoriáli Ivana Hlinku v drese Slovenskej reprezentácie do 18 rokov.

Patrik Hrehorčák

17 ročný rodák z Popradu pochádza z hokejovej rodiny. Jeho otec Peter Hrehorčák začínal taktiež svoju hokejovú kariéru v Poprade, neskôr prestúpil do Francúzska, kde sa stal trénerom Chamonixu. Tam začal mať prvý kontakt s hokejom aj talentovaný útočník syn Patrik. Po návrate na Slovensko ukazoval Hrehohrčák skvelý potenciál, keďže hrával s hráčmi o 2 roky staršími. Svojimi výkonmi zaujal v Třinci, kde predvádza obdivuhodné výkony. S Třincom získal v dorasteneckej lige titul, momentálne sa už objavuje v juniorke a taktiež v Slovenskej reprezentácii do 20 rokov. Patrika čaká budúci rok draft, v ktorom mu dávajú veľké šance a medzi slovákmi by mal byť najvyššie.

Roman Durný

Liptovský Mikuláš taktiež vychováva mladú nádej Slovenského hokeja. 18 ročný brankár hraje od malička na Liptove. Dobrými výkonmi sa prebojoval až do Slovenskej reprezentácie do 18 rokov a zahral si už aj mládežnícke majstrovstvá sveta. Momentálne nastupuje v Tipsport lige za tím Slovenskej “20” a podarilo sa mu na svoje konto pripísať už aj prekvapivé víťazstvo nad Zvolenom.

Roman Karaffa

Spišská Nová Ves si tohto mladíka moc neužila, pretože už vo svojich 14 rokoch ju opustil a vydal sa skúsiť šťastie do Švajčiarska. Šikovný 17 ročný útočník sa vo Švajčiarsku uchytil a minulú sezónu v dorasteneckom tíme Bielu patril medzi lídrov, keďže v 35 zápasoch získal 31 kanadských bodov. Momentálne už zbiera skúsenosti v tíme juniorov. Zaujímavosťou je, že na Slovensku si zahral v reprezentácii len za výber do 16 rokov a odvtedy šancu nedostal.

Prečítajte si aj: Milovaný aj nenávidený: To je najúspešnejší slovenský klub
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články