Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Advent #4: VIDEO Toewsov úžasný hattrick odštartoval jeho kariéru, Američania v troskách

LEKSAND - Náš portál vám každý deň počas celého Adventu prinesie jeden článok so zaujímavou témou. Veríme, že sa vám naša nová rubrika bude páčiť a obľúbite si ju.
Zdroj: hokejovysvet.sk
Zdieľajte:

Rivalita medzi USA a Kanadou rozkvitla na medzinárodnej úrovni v deväťdesiatych rokoch a na juniorskú úroveň sa posunula začiatkom 21.storočia. Práve s týmto sa spája zaujímavý duel semifinále Majstrovstiev sveta do 18 rokov 2007, ktorý bol dramatický ako máloktorý a dospel až do nájazdov.

V nich sa ukázal ako hrdina súčasný kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews. V druhom kole trestných strieľaní prekonal gólmana USA Jeffreya Fraezeeho, lenže Jack Johnson na konci tretej série uspel proti Priceovi a tak nasledovala rýchla smrť.

Hlavný kouč Kanady Craig Hartsburg si mohol vybrať kohokoľvek a voľba padla práve na Toewsa. Ten uspel aj pri svojom druhom pokuse, no zároveň sa nemýlil ani Peter Mueler. Toews tak išiel aj tretíkrát a znova Fraezeeho prekonal. Mueler svoj nájazd nedal a preto sa z postupu do finále a následného titulu tešila Kanada. Vo finále porazila Rusko 4:2.

Neprešli ani štyri mesiace a 18-ročný Toews sa v Moskve zúčastnil aj MS na seniorskej úrovni. Stal sa tak len piatym hráčom, ktorému sa také niečo v drese „javorového listu“ podarilo. Dokonca sa mu podarilo získať zlato aj medzi elitou. Všetko ešte skôr, ako nastúpil na čo i len jedno stretnutie v NHL!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: 

Diskusia

Podobné články