Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Florbalisti odštartovali púť MS: Prehajdákaný náskok a dráma do poslednej sekundy

RIGA - Slováci prišli o trojgólový náskok, napokon sa radujú z výhry.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskí florbalisti úspešne vstúpili do svetového šampionátu v Rige, keď v úvodnom dueli v C-skupine zdolali Poľsko 6:4. Zverenci trénera Petra Koutného sa v nedeľňajšom zápase poriadne natrápili, keď premárnili trojgólový náskok, o víťazstve rozhodli až v závere vďaka dvom gólom Martina Kuboviča.

Slováci tak v piatom vzájomnom stretnutí s Poliakmi vybojovali štvrtú výhru. V ďalšom stretnutí na MS sa stretnú v pondelok o 12.00 SEČ s Austráliou, účinkovanie v základnej skupine zakončia utorkovým súbojom s Dánskom (10.15). Do play off postúpia z "céčka" dva najlepšie tímy.

Majstrovstvá sveta 2016, skupina C - Riga:

Poľsko - Slovensko 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)

Góly: 36., 44. Antoniak, 37. Kozubal, 60. Chlebda - 14. Kročko, 17. Grlický, 25. Matejka, 48., 59. Kubovič, 60. Řezanina

Zostava SR: Turek – Komačka, Szabo, Síkorjak, Kročko, Šefčík, Koščo, Bulko – Kubovič, Matejka, Heleš – Dudovič, Řezanina, Gál – Ujhelyi, Grlický, Čonka-Skyba – Joščák, Nehila

Slovenskí reprezentanti, ktorí v Aréne Riga nastúpili s čiernymi páskami na pamiatku zosnulého reprezentanta Damiána Jurčíka, mali od úvodu herne navrch. Prvý gól SR na MS strelil v 14. minúte obranca Kročko, ktorý sa presadil strelou z takmer polovice ihriska. Náskok zvýšili Grlický a po excelentne premenenom trestnom strieľaní skúsený Matejka. Potom však Slováci poľavili v koncentrácii, výsledkom čoho boli tri góly v Turekovej bránke, druhý pritom padol po vydarenom signále zo štandardnej situácie. Na hokejky hráčov v bielo-modrých dresoch sa vkradla nervozita. Slováci však nezložili zbrane, za stavu 3:3 zobral na seba zodpovednosť Kubovič, ktorý v 48. min. strelou spoza obrancu opätovne poslal svoj tím do vedenia. Ten istý hráč v 59. min. skóroval do prázdnej bránky. Zníženie zo strany Poliakov už prišlo neskoro, triumf 6:4 spečatil pri neúspešnej power play súpera kapitán Řezanina.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články