Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nebol to dobrý výkon, treba ho však hodiť za hlavu: Trenčín sa stále zlepšuje

BANSKÁ BYSTRICA – „Barani“ sa síce držia o dva body pred Košicami na čele Tipsport ligy, ale prehrali posledné dve stretnutia. V Nových Zámkoch a aj doma s Trenčín nedotiahli dokonca predĺženia a po zhodných prehrách 2:3 získali iba po bode.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pre vedúci celok je to samozrejme málo a špekuluje sa o menšej kríze. Samotní aktéri vedia, že výkony v oboch dueloch ideálne neboli: „Z našej strany to nebol optimálny výkon. Proti nám stál kvalitný súper, ktorý podáva von dobré výkony. Momentálne to ale nie sme my. S hrou, ktorú predvádzame, nie sme spokojný. Musíme sa pozrieť sami na seba a vrátiť sa k naším predošlým výkonom,“ povedal sklamaný kapitán Tomáš Surový.

Jeho tréner Vladimír Országh to videl podobne: „Až na pár svetlých momentov sme dnes mali veľmi zlý pohyb. Prehrávali sme osobné súboje a nedostávali sme sa do šancí tak, ako v minulých zápasoch. Súpera sme naopak púšťali do príležitostí. Bolo tam veľa nepresností a preto sme tento zápas aj prehrali. My sa musíme zobudiť a vrátiť sa k našej tímovej identite, ktorá nás zdobila pred tým a dostala nás na čelo. Práve tá nám v posledných zápasoch akosi chýba. Ako by sme iba vyčkávali, ku komu sa odrazí puk alebo kto ho vybojuje. Toto ale nie je cesta k úspechu. Súťaž je dlhá a dve prehry po sebe neberieme ako tragédiu. Tie posledné zápasy ale neboli podľa našich predstáv. Je možno aj dobre, že nás prefacká niekto teraz, ako neskôr. Trenčín bol dobre zorganizovaný a húževnato bránil. V prvom rade to však bolo o našom pohybe. Keď sa dobre pohybujeme, tak dokážeme poraziť každého. Dnes nám ale chýbal,“ nešetril slovami hlavný kouč HC´05 iClinic Banská Bystrica.

V zápase domáci síce dvakrát viedli, ale ani to nestačilo. Trenčín dokázal v oboch prípadoch vyrovnať a rozhodnúť v predĺžení. Banskú Bystricu musí mrzieť hlavne prvý inkasovaný gól vo vlastnej presilovke, kedy sa Hickmott zrazil za bránou s Bacashihouom a Sojčík upratal puk do prázdnej brány: „Zlyhala komunikácia. Prebrali sme si to potom a určite sa tomu do budúcna vyvarujeme,“ povedal pre hokejovysvet.sk americký gólman: „Musíme hodiť za hlavu neúspech s Trenčínom a pozerať sa dopredu. Teraz nás čaká Zvolen, kde je to vždy veľmi náročné. Bude to určite ďalšia výzva. Na tréningu dotiahneme ešte nejaké veci a nabudení pôjdeme do derby.“

Do hry ešte nezasiahol Martin Belluš. Nová posila „baranov“ by si mala svoj debut odkrútiť už čoskoro: „Prišiel iba dnes. Do tímu ho zapracujeme čo najskôr,“ dodal Országh.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články