Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Čajkovský má byť lídrom, prestup do Slovana stroskotal: Verím, že bude ešte lepšie

KHL
JEKATERINBURG - Dvadsaťšesťnásobný reprezentant SR, ktorý od sezóny 2015/2016 pôsobil v pražskej Sparte, sa nedávno dohodol na podmienkach zmluvy s Avtomobilistom Jekaterinburg. Michal Čajkovský (24) objasnil, prečo v lete neprestúpil do Slovana.
Zdroj: hcsparta.cz
Zdieľajte:

Zdeno Cíger už dávnejšie tvrdil, že o obrancu je minimálne v Európe veľký záujem. Ponuka z KHL prišla nečakane a celý prestup sa odohral veľmi rýchlo. "Minulý týždeň sa mi ozvali z Jekaterinburgu a na rozdiel od iných klubov predostreli konkrétnu ponuku. Mal som deň na rozmyslenie, ale nebolo ani veľmi o čom špekulovať. Som rád, že Sparta mi v odchode nebránila," povedal Čajkovský pre sport.sk.

Prečítajte si aj: Do KHL mieri ďalší Slovák, posilní klub bojujúci o play-off

Robustný bek je odchovancom Slovana a práve bratislavské mužstvo sa pred sezónou usilovalo o jeho návrat. Problémom boli pre Slovan typické finančné komplikácie, takže Slováka nedokázali vykúpiť zo zmluvy. "Pred sezónou ma kontaktovali, ale Sparta ma nechcela nechať odísť bez odstupného."

V Jekaterinburgu si od Čajkovského sľubujú líderstvo v obrane. Slovák sa za poslednú dobu neuveriteľne posunul. V minosti bojoval päť sezón aj o NHL, no šancu v nej zatiaľ nedostal. "Teraz sa chcem sústrediť na novú výzvu v podobe KHL. Keď sa presadím tu, potom si dovolím špekulovať o ďalších krokoch. Verím, že to bude ešte lepšie. Robím všetko preto, aby sa moja hokejová kariéra posúvala."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hcsparta.cz, hc-avto.ru, sport.sk

Diskusia

Podobné články