Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skúsený kouč riskuje s mladíkmi, brankári sa zatiaľ nejavia najhoršie

DAVOS – S veľmi zaujímavou dvojicou brankárov začal túto sezónu švajčiarsky celok HC Davos, ktorý je organizátorom tradičného Spengler Cupu.
Zdroj: Südostschweiz.ch
Zdieľajte:

Skúsený kouč Arno del Curto dal dôveru veľmi mladým gólmanom. Po odchode švajčiarskeho reprezentant Leonarda Genoniho, ktorý po deviatich rokoch klub opustil a zamieril do Bernu, sa jednotkou stal iba 20-ročný Gilles Senn. Chrbát mu kryje o rok mladší Joren van Pottelberghe.

Prvý menovaný prišiel do davoského tímu ako 16-ročný a svoj debut absolvoval počas sezóny 2014/15. V nej odchytal štyri stretnutia, v následnej šesť a momentálne ich má na konte už štrnásť. Priemerne inkasuje takmer tri góly na zápas.

Skúsenosti už má aj so Spengler Cupom, kde sa predstavil v roku 2015 v jedinom stretnutí proti Jokeritu Helsinki, v ktorom domáci uspeli 5:4 po predĺžení.

Dvojka van Pottelberghe má v tomto ročníku na konte už jedenásť zápasov. Čísla má však o niečo horšie, keďže inkasuje priemerne 2,98 gólu za zápas. Minuloročná draftová voľba Detroitu Red Wings vyrastala v Zugu, ale posledné tri sezóny mladík strávil vo švédskom celku Linköping HC, aby sa vrátil do rodnej krajiny.

Keďže je ročníka narodenia 1997, mal by patriť k oporám Švajčiarska na Majstrovstvách sveta juniorov v Kanade a tak Spengler Cup takmer určite vynechá. Aj to bol dôvod, prečo koncom novembra prišiel o niečo starší, no stále mladý, 21-ročný Melvin Nyffeler na hosťovanie z Klotenu.

Navyše, na svoju šancu v juniorke čaká iba 18-ročný Švajčiar s holandským pôvodom Fabrice Kruijsen. HC Davos minulý rok s Genonim v bráne získal titul, no aktuálne sa pohybuje len v strede tabuľky NLA, čo je určite za očakávaniami. Zdá sa, že mladíci potrebujú čas a hlavne nabrať skúsenosti.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články