Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Demitra navždy bude stáť pred štadiónom Dukly: Fanúšikovia na tom pracovali 3 roky

TRENČÍN - Legendárny slovenský hokejista Pavol Demitra bude mať v Trenčíne svoj pamätník. Slávnostne ho odhalia v nedeľu 27. novembra o 15.30 h pred hlavným vchodom zimného štadióna, ktorý nesie práve meno tragicky zosnulého hokejistu.
Zdroj: hokej.sk, facebook.com/hkduklask
Zdieľajte:

Pamätník, ktorý odhalia dva dni pred nedožitými 42. narodeninami bývalého útočníka Dukly Trenčín a kapitána slovenskej reprezentácie, je vytesaný do kameňa a má formu čepele hokejky s pukom.

Prečítajte si aj: VIDEO 38, 40 či 22: Slovenské legendy a hráči, ktorí o život prišli priskoro

Jeho vznik iniciovali fanúšikovia Dukly v lete 2013, v zbierke sa naň odvtedy vyzbieralo spolu takmer 6000 eur. TASR o tom informoval jeden z iniciátorov zbierky Tomáš Baláž.

Pavol Demitra tragicky zahynul v septembri 2011 pri leteckej katastrofe pri ruskom Jaroslavli. Charizmatický hokejista patril dlhé roky medzi opory reprezentácie SR.

Odchovanec trenčianskeho hokeja pôsobil od sezóny 1993/1994 v zámorí a vypracoval sa na jednu z najväčších hviezd profiligy. V NHL hrával za kluby St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks. Ročník 2010/2011 absolvoval v tíme KHL Lokomotiv Jaroslavľ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články