Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový Hollywood

Počas uhorkovej sezóny hokejových fanúšikov iste poteší aspoň pár tipov na filmy, v ktorých hrá ľadový šport hlavnú úlohu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Redakcia Hokejového sveta vybrala 5 zaujímavých filmov, ktoré by mohli ulahodiť hokejovým fanúšikom počas letného obdobia, kedy má ich obľúbený šport prestávku.

Zázrak na ľade

Zázrak na ľade alebo Miracle on Ice je zrejme najznámejší hokejový film vôbec. Zachytáva príbeh, keď americká hokejová reprezentácia zložená z univerzitných hráčov šokujúco vyhrala zimné olympíjske hry v roku 1980. Dokázali tak poraziť aj absolútne dominujúci tím Sovietskeho zväzu. Sfilmovaná udalosť sa dodnes považuje za jednu z najšokujúcejších momentov celej hokejovej histórie. Film určite zaujme aj divákov, ktorí nie sú zrovna fanúšikmi amerických happy endov.

Legenda 17

Je zaujímavé pozrieť si hokejový film z ruského pohľadu. Príbeh rozpráva o legendárnom ruskom hokejistovi Valerijovi Borisovičovi Charlamovovi, ktorý žil v dobe, keď hráči v najväčšej krajine sveta existovali vo veľmi drsných podmienkach. Film zobrazuje jeho kariéru v CSKA, nevraživosť hokejistov z moskovských tímov v reprezentácii, jedného z najprísnejších trénerov všetkých čias Tarasovova, či legendárnu zápasovú sériu Sovietskeho zväzu s Kanadou. Príbeh síce nie je úplnym životopisným príbehom, je však jednoznačne zaujímavou výpravou o jednej z najväčších legiend svetového hokeja. Mimochodom číslo 17 dnes na počesť Charlamovova nosí aj Iľja Kovalčuk, či zrkadlový odraz 71 Jevgenyi Malkin.

Goon

Americko-kanadská komédia s hokejovým motívom. Tentokrát sa nejedná o žiaden životopisný, či dokumentárny príbeh. Kamaráti idú na zápas nižšej ligy, kde jeden z nich dostane ponuku na prácu na poste tímového ochrancu hráčov. Film je vcelku vydarenou komédiou a určite vhodným na pozretie.

Záhada na Aljaške

Príjemný film hovorí o americkom malom mestečku Mystery, v ktorom sú ľudia doslova šialenci do hokeja. Ženy, či muži svoje rodiny milujú, ale na prvom mieste je vždy hokej. Ten sa hrá v mestečku pravidelne každý týždeň, keď hrajú proti sebe len tí najlepší miestni hráči. Raz príde ponuka, že si ich hráči majú zahrať zápas proti hviezdnym New York Rangers. V hlavnej úlohe hrá vo filme známy Russell Crowe.

38

Film, na ktorý čaká celé hokejové Slovensko. Hodnotiť film samozrejme nemôžeme, jeho premiéra nás čaká 11. septembra 2014. Pavol Demitra bol bezpochyby jednou z najväčších osobností slovenského hokeja a jeho tragická smrť našou krajinou veľmi otriasla. Očakávania od filmu sú teda obrovské, otázne je, či sa tvorcom ich aj podarí naplniť. Zaujímavým poznatkom je určite aj skutočnosť, či nie je na takýto film príliš skoro, keďže od Demitrovej smrti uplynú v septembri iba 3 roky a rany sú ešte stále čerstvé. To už ale ukáže sám čas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články