Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Nevídaný záverečný obrat: Slovenky otočili stratený zápas

BRATISLAVA - Priateľský zápas v St. Pöltene medzi rakúskymi a slovenskými hokejistkami bol dramatický až do posledných sekúnd. Naše hráčky ešte v 52. minúte prehrávali o dva góly, napokon však zvíťazili ešte v riadnom čase. Rozhodujúci gól dosiahla 31 sekúnd pred koncom tretej tretiny Mikesková.
Zdroj: IIHF.com, facebook.com/Hokejová-liga-žien-SR
Zdieľajte:

Slovenské hráčky mali vynikajúci vstup do zápasu, keď už na konci 2. minúty otvorila skóre Jana Kapustová. Ďalší gól padol až na začiatku tretej tretiny, keď v 41. minúte vyrovnala Kantorová. O desať minút neskôr dosiahli Rakúšanky dva „zlepené góly“, ktoré od seba delilo iba 19 sekúnd. V prvom prípade šlo o náš vlastný gól, a pri góle na 3:1 využili súperky presilovku. Lenže už o necelú minútu znížila na 3:2 Iveta Klimášová.

Prečítajte si aj: Boj o olympiádu je za dverami: Slovenky čaká v príprave silný sused

A v posledných dvoch minútach sa našim hráčkam podarilo výsledok otočiť. Najskôr v čase 58:25 vyrovnala svojím druhým gólom v zápase Jana Kapustová. A o minútu v čase 59:29 dosiahla víťazný gól Miriam Mikesková, keď sme využili prečíslenie troch proti jednej.

Rakúsko – Slovensko 3:4 (0:1, 0:0, 3:3)
Góly SR: 1. a 59. Kapustová, 52. Klimášová, 60. Mikesková, vylúčené: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Andrej Schöber, tréner ženskej reprezentácie SR (zdroj: www.hockeyslovakia.sk): "Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, dali sme rýchly gól a súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Dokázali sme pokryť najlepšie hrajúce rakúske hráčky, či už to bola Kantorová alebo Altmannová a dobre sme pokrývali aj nahadzované puky. V druhej tretine súper zlepšil pohyb, boli tam z našej strany nejaké chyby, ale mali sme aj viaceré šance a nastrelili sme žrď. Bola to vyrovnaná tretina na strely i na šance. Nezachytili sme však úvod tretej tretiny, keď Rakúšanky hneď vyrovnali. Potom sme si dali nešťastný vlastný gól, a dostali sme rýchlo aj tretí gól pri našom oslabení. To nás pribrzdilo, ale urobili sme pár zmien v zostave, a rýchlo sme dali kontaktný gól. Priebeh hry bol aj naďalej vyrovnaný, korčuliarsky sme mali navrch. Ako sa blížil záver, tak súper urobil niekoľko chýb, ktoré sme využili. Rakúšanky sa totiž snažili dať ďalšie góly, aby rozhodli zápas, lenže zbytočne hru otvorili a tieto medzery sme využili k prečísleniam, v ktorých sme sa dokázali presadiť a vyhrať zápas."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hockeyslovakia.sk, TASR

Diskusia

Podobné články