Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pánik sa ešte má čo učiť: Najlepšie slovenské hetriky v histórii NHL

NHL
EDMONTON - Pánikov hetrik bol prvým slovenským po troch rokoch. Najviac ich dal legendárny Peter Bondra - 19! Rekordérom je prirodzene Wayne Gretzky, ktorý dal minimálne tri góly v 50-tich zápasoch.
Zdroj: ducks.ice.nhl.com
Zdieľajte:

V sezóne 2010/2011 sa stal najproduktívnejším obrancom NHL Ľubomír Višňovský. V kariére dal dva hetriky, oba proti Dallasu Stars. Ten druhý je však rozhodne pamätnejší, lebo zápas rozhodol parádnou strelou. Višňa je zatiaľ jediným hráčom Anaheimu s tromi zásahmi v jednom stretnutí.

Slovenská raketa Marián Gáborík v decembri 2007 päťkrát prekonala brankára Rangers Henrika Lundqvista. Trenčan na to potreboval iba 26 minút. Na prvé dva góly mu nahrával Demitra, ktorý taktiež hrával v tom čase za Minnesotu.

Čo dodať k Petrovi Bondrovi. 19 hetrikov asi hovorí za všetko. V Obľube mal hlavne demoláciu Tampy Bay, vo februári 1994 venoval súperovi rovno 5-gólový darček na rozlúčku.

Zdeno Chára sa trojgólového zápisu dočkal po skoro 900 zápasoch v NHL. No BigZ je obranca, takže sa dá privrieť oko. Hetrik proti Caroline z januára 2010 oslávil aj pohotovým gestom.

Nesmie chýbať ani Žigo Pálffy. Mladík zo skalice v drse Islanders zažiaril v marci 1996. Najprv rozhodol zápas s Winnipegom už v prvej tretine a hetrik zopakoval aj v nasledujúcom zápase proti Bostonu.

A keď sme už spomenuli toho Pánika...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články