Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vancouver súrne potreboval gólmana: Farma je ďaleko, a tak splnil sen miestnemu študentovi

NHL
VANCOUVER - Na jeden zápas splnili sen mladému študentovi, ktorý na to do smrti nezabudne.
Zdroj: reprofoto: video
Zdieľajte:

Hokejový klub NHL Vancouver Canucks musel riešiť vážny problém. Brankár Ryan Miller sa nečakane zranil a tím potreboval náhradu. Problémom však je, že ich farma je vzdialená 4 700 km a zápas so St. Louis sa blížil. Aj preto zvolilo vedenie tímu zaujímavý spôsob náhrady.

Prečítajte si aj: VIDEO Legenda Šarky je dnešným narodeninovým oslávencom

Rozhodli sa pre trochu netradičnú situáciu a oslovili študenta, ktorý za mlada odchytal pár zápasov za juniorku. Tým šťastlivcom sa stal Matt Hewitt, študent University of British Columbia vo Vancouveri, ktorého nikdy nedraftovali a tak sa radšej rozhodol venovať štúdiu. Teraz mu zazvonil telefón s ponukou na podpísanie kontraktu s Vancouverom na jeden deň. A takáto ponuka sa veru neodmieta.

Zápas so St. Louis nakoniec odsedel zápas na striedačke a tešil sa z triumfu 2:1. Po stretnutí však zo splneného sna netajil obrovské nadšenie. "Cítil som sa ako jeden z nich. Sem tam si zo mňa spravili žart, no ja som neváhal a vrátil som im to. Viete, taká je hokejová kultúra," prezradil mladý gólman.

"Môžem si to pridať do môjho životopisu. Povedať si, že som jeden večer žil svoj sen. To veľa ľudí nemôže," dodal Hewitt, ktorý sa tak zaradil do dlhého zoznamu brankárov NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články