Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Z tria favoritov vyhrali najmenším rozdielom Košičania, Zvolenčania odvrátili debakel

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, TRENČÍN, ZVOLEN, NOVÉ ZÁMKY - Hokejová Tisport Liga mala v piatok na programe štyri zápasy 14. kola. Stretnutie MHC Martin - MsHK Žilina sa pre infekčnú virózu v tíme Martina nehralo.
Zdroj: TASR - Trenčan Marek Ryzák a Košičan Ladislav Nagy
Zdieľajte:

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Góly: 5. Kriška (Uram, Sukeľ) – 6. Tamáši (Bezúch), 33. Trukhno (Kafka), 44. Kubka (Ďatelinka), 52. Buc (Surový, Kubka), 55. Hickmott (Buc). Rozhodovali: T. Orolin – Jobbágy, Smrek, vylúčení: 4:5, navyše: Kabáč (Liptovský Mikuláš) 10 minút za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2530 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Bobček, Stehlík, Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Brezniak – Rudolf Huna, Róbert Huna, Richard Huna – Kriška, Sukeľ, Uram, Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč
HC 05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Bezúch – Hickmott, Surový, Buc – Trukhno, Bortňák, Kafka – Matoušek, Češík, Lunter – Andrisík, Tamáši, Róth

Do zápasu lepšie vstúpili domáci hráči, ktorí sa v 5. minúte zásluhou Krišku dostali do vedenia 1:0. Liptáci sa z jednogólového náskoku dlho netešili, keď už o 36 sekúnd mieril spomedzi kruhov presne Tamáši. V závere prvej tretiny mali obrovskú šancu Bystričania, ale Kubka spomedzi kruhov mieril iba do Nagya.

Hostia herne dominovali aj v druhej tretine, čo sa potvrdilo aj v 33. minúte, keď sa na Liptove dostali po prvýkrát do vedenia, po tom čo Trukhno poslal puk pomedzi betóny mikulášskeho brankára. Domáci hokejisti sa trápili aj v posledných minútach druhého dejstva, kde sa im nepodaril vypracovať skoro žiadnu väčšiu šancu. Pozornosť divákov sa v 38. minúte upriamila na menšiu výmenu názorov medzi Kabáčom Mainonem.

Už v 42. minúte sa Bystričania tešili z gólu na 1:3, ale ten po konzultácii s videorozhodcom neplatil. To čo sa nepodarilo v samotnom úvode, to sa podarilo v 44. minúte, keď Kubka dopravil puk za chrbát Nagya. Efektivita hostí v zakončovaní sa naplno preukázala aj v 52. minúte, v ktorej na konci prečíslenia mieril presne Buc. Aby toho nebolo málo, tak päť minút pred koncom korunoval výkon hostí presnou strelou do pravého rohu Hickmontt.

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Úvod stretnutia bol celkom dobrý, dostali sme sa do vedenia, ale potom po chybách sme dostali dva góly. Súper bol lepší, jeho hráči veľa situácii riešili veľmi dobre a zaslúžene vyhrali."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme dobrý zápas, prišli sme sem s cieľom zvíťaziť. Hrali sme koncentrovane počas celého zápasu, za čo musím chlapcov pochváliť. Na konci zápasu sme boli trpezliví, vedeli sme, že to Mikuláš bude musieť otvoriť, no a nám to tam potom padalo."


Dukla Trenčín - HC Košice 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Góly: 40. Gašparovič (Veilleux, Tybor), 59. Tybor (Ölvecký, Kopecký) - 15. Bicek, 19. T. Varga (Hričina, Šedivý), 58. Hruška (Šoltés), 60. Matejka. Rozhodovali: Müllner, Jonák - Stanzel, M. Orolin, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2618 divákov.

Dukla Trenčín: Chábera – Holenda, M. Novák, Kozák, Albers, Hatala, Ryzák, Bohunický, Šefčík – Hossa, T. Kopecký, Ölvecký – Gašparovič, Veilleux, Tybor – Sojčík, Šimun, Dlouhý – Briestenský, Švec, D. Novák
HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Suja, Miklik – Boltun, T. Klíma, Bicek – T.Varga, J. Milý, Hričina – Bartoš, R. Hruška, Šoltés

V prvej tretine oba tímy predvádzali vyrovnaný hokej. Ako prví sa do vedenia mohli dostať domáci. Ölvecký sa dostal na pravom kruhu k odrazenému puku a iba jemne ho poslal na Habala. Ten mu vypadol a až obrancovia spoza jeho chrbta dostali do bezpečia. V 7. min Hruška od pravého mantinelu našiel Bartoša medzi kruhmi. Ten švihom nebezpečne vypálil a Chábera zlikvidoval jeho pokus na dvakrát. Ani jeden tím si nechcel dovoliť výraznú chybu v zadných radoch a obrany súperových útočníkov poctivo strážili. V 15. min padol kuriózny gól, ktorý dostal Košičanov do vedenia. Holenda vyvážal puk spoza brány, nešťastne trafil Cháberu do korčule a ten sa odrazil do bránky – 0:1. O štyri minúty bolo s domácimi ešte horšie. Hričina vyrazil puk na pravý kruh, kde zostal nepokrytý Varga a puk trafil do odkrytej časti bránky.

Hostia z Košíc začali druhú tretinu aktívne a snažili sa pridať aj ďalší presný zásah. Ideálnu príležitosť mal na to už po 34 sekundách hry strelec Nagy, ktorý ťažil z prihrávky Miklíka. Chábera bol však na svojom mieste. O minútu prepadol v ofenzíve Albers. Dvaja hosťujúci hokejisti sa rútili na osamoteného Kozáka, no domácich aj tento raz podržal gólman. Tesne pred polovicou zápasu mali Trenčania ideálnu šancu na zníženie, ale ani dve presilovky v krátkom slede neviedli k úspechu. Veilleux zakončoval bekhendom, ale ani to neviedlo ku gólu. V 39. min Habal ešte zachránil svoj tím. O minútu sa však už Dukle podarilo znížiť. Kombinačnú akciu gólu zakončil Gašparovič, keď puk už iba dorážal do odkrytej brány. Do druhej sirény mohlo byť dokonca vyrovnané, lenže Veilleux neprekonal Habala.

V záverečnej tretine sa Dukla snažila o čo najskoršie vyrovnanie. To sa jej však nedarilo podľa predstáv. Práve naopak. V 49. min Nagy vystihol úmysel Šimuna. Košický útočník sa následne rútil sám na brankára, ale ten jeho úmysel v samostatnom nájazde vystihol. Na opačnej strane klziska domáci hráči dokázali roztočiť „kolotoč“, ale zakončenie M. Nováka Habána neprekvapilo. V závere zápasu domáci síce vyvinuli veľkú snahu vyrovnať, no gól strelili „oceliari“. Hruška vystihol prihrávku a samostatný nájazd premenil na tretí gól Košíc. Už o pol minútu domáci odpovedali, keď Tybor z predbránkového priestoru tečoval puk do siete. Pri domácej hre bez brankára pridali Košičania poisťujúci gól. Cez celé klzisko trafil ideálne Matejka.

Miloš Holáň, tréner Trenčína: "Začali sme veľmi dobre, no máme veľa smoly. Puk sa nám neodrazí na hokejky, strelíme si vlastný gól. Chlapci v sebe našli silu, hrali výborne. Rozdielový gól mohol prísť v presilovkách, ale súper veľmi dobre bránil. Myslím si, že sme si zaslúžili bod."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Veľmi dôležitá bola pre výsledok prvá tretina, keď sme dali dva góly, čo nás ukľudnilo. Dobre sme bránili a odolali sme aj tlaku súpera, čo boli základné atribúty našej výhry."


HKM Zvolen - HC Nitra 3:7 (0:1, 0:5, 3:1)

Góly: 47. Puliš, 47. Misenev (Šimíček, Halama), 49. Puliš (Klhůfek, Plechanov), 11. Kutálek (H. Ručkay), 26. M. Slovák (Laliberté, Blackwater), 32. Krištof (Kutálek, Versteeg), 35. Blackwater (M. Slovák, Laliberté), 36. J. Štefanka (Macík, Bajtek), 39. J. Štefanka (Bajtek), 60. Chalupa (Bene, Piačka). Rozhodovali: Štefik, Goga – J. Tvrdoň, R. Výleta, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 26. do 40. min R. Petrík za Baroša - od 41. min Nitra s Benem, 954 divákov.

HKM Zvolen: Baroš – Plechanov, Hraško, Andersons, Demiters, F. Fekiač, Habšuda, M. Ivan, Dubeň – Puliš, P. Zuzin, Klhůfek - Majdan, B. Mráz, Kelemen - Žilka, McGregor, Martin Ďaloga – Misenev, Halama, Kelemen
HK Nitra: Foltán – Rais, Mezei, Versteeg, Milam, König, Ordzovenský, Kuzma – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Laliberté, M. Slovák, Blackwater – Macík, J. Štefanka, Bajtek – Piačka, Paukovček, Chalupa

V úvodnej tretine mali navrch domáci hokejisti. Vytvorili si niekoľko šancí, ale zahadzovali ich ako na bežiacom páse. Recept na gólmana Foltána, ktorý nahradil pre žalúdočné problémy Valenta, nenašli postupne Mráz, Halama a ani Misenev. Hraško pálil do žŕdky, Ďaloga neuspel sám pred brankárom Nitry, podobne dopadol i Šimíček. Prišiel tak trest. Hostia z ojedinelej akcie dali gól. Kutálek operoval pred Barošom, ktorý si lapačkou zrazil puk za seba – 0:1. Hráči spod Zobora ožili, najväčšiu možnosť mal v presilovke H. Ručkay, no strieľal do hornej žŕdky.

V druhom dejstve akoby Zvolen úplne odišiel z ľadu. V defenzíve vyrobil veľmi veľa chýb a majstrovský celok to patrične využil. Najprv sa presadil Marek Slovák z dorážky, vyhnal tak Baroša z bránky, nahradil ho R. Petrík. Tretí gól následne pridal z ľavého kruhu po tvrdej strele Krištof, rovnako parádne napriahol z medzikružia z prvej Blackwater. Novému kormidelníkovi 'bryndziarov' Stašovi nepomohol ani oddychový čas, na 0:5 totiž zvyšoval zblízka pohotový J. Štefanka a tento hráč sa postaral aj o šiesty gól svojho mužstva v 39. minúte, keď zakončoval z kruhu na dvakrát i v pokľaku. Petrík teda po prestriedaní štyrikrát inkasoval a bolo prakticky po zápase.

Tretiu tretinu už sledoval veľmi preriedený zvolenský štadión. Do domácej bránky sa vrátil opäť Baroš a jeho spoluhráči mu urobili radosť. V 47. minúte sa presadil Puliš nezvyčajným padáčikom, o pár sekúnd na to z dorážky Misenev a v 49. minúte opäť Puliš po teči keď strieľal Klhůfek. Oddychový čas si zobral kouč hostí a pomohol. Jeho tím už neinkasoval a v závere zvýšil na 7:3 Chalupa. Tečoval puk po strele Beneho.

Milan Staš, tréner Zvolena: „Do zápasu sme išli s veľkým odhodlaním. Ukázalo to prvých desať minút, kde sme si vytvorili príležitosti, no chýbala efektivita. Naopak súper dal náhodný gól. V druhej tretine padla na nás akási deka. Po individuálnych i systémových chybách nás súper potrestal a vyhral strednú pasáž 5:0, čo je zahanbujúce. V tretej tretine sme chceli ukázať svoju tvár, čo sa čiastočne podarilo, trošku sme to zdramatizovali, no chýbal nám štvrtý gól, takže sme už s výsledkom nič nemohli urobiť.“

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Vstup do zápasu nebol ideálny, ale našťastie nás podržal brankár a my sme dali gól. V druhej tretine sme zlepšili pohyb, dohrávali sme súboje, tlačili sa do bránky a dali aj ďalšie góly. To čo sa stalo v tretej tretine sa nesmie stať. Inkasovali sme trikrát a chvalabohu, že neprišiel štvrtý gól. Potom by sme sa triasli o výsledok. Dúfam, že toto bol iba varovný prst.“

Radovan Puliš, autor dvoch gólov Zvolena: „Mrzí ma, že nám ušla druhá tretina. Inak sme nehrali zle. V prvej a tretej sme ukázali, že vieme hrať hokej. Góly v záverečnom dejstve nás môžu odraziť ďalej. Neskoro sme začali hrať, výsledok by bol iný, ak by sme hrali tak ako prvých desať minút a potom celú tretiu tretinu.“

Juraj Štefanka, autor dvoch gólov Nitry: „Škoda tretej tretiny, kde sme si to zdramatizovali. Inkasovali sme v nej dva náhodné góly, ale napokon sme to zvládli a uhrali, keďže sme mali nahraté. V druhej tretine sme dominovali a to rozhodlo. Myslím si, že víťazstvo je zaslúžené.“


HC Nové Zámky - HK Poprad 1:2 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Dubec (Fábry, Pitule) - 25. Abramov (Ježek, Chaloupka), roz. nájazd Rapáč. Rozhodovali: Konc - Návratek, Synek, vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 1785 divákov.

HC Nové Zámky: Lundström – Ďurčo, Drtina, Čížek, Sandgren, Maier, Sucharda, Chovan, Mäkinen - Bahenský, Brabenec, Saarinen - Hvila, Hudec, Paulovič - Lelkeš, Čaládi, Tibenský - Fábry, Pitule, Dubec
HK Poprad: Pajpach – Kurali, Suchý, Fabian, Dinda, Brejčák, Chaloupka, Bagin, Pokovič - Rapáč, Mlynarovič, Lapšanský - Semorád, Zagrapan, Kroták - Abramov, Troliga, Ježek - Štrauch, Lichanec, Bondra

Začalo sa svižne, domáci boli aktívnejší. Čaládi ale v prvej šanci neuspel. V 11. minúte Čaládiho strelu zblokoval v poslednej chvíli obranca Dinda. Nováčik mohol do vedenia v 17. minúte, ale Hvila trafil len bočnú sieť. V závere úvodnej tretiny podržal domácich brankár Lundström po strele osamoteného Mlynaroviča.

"Kamzíci" otvorili skóre v druhej tretine, keď si naviedol puk do útočného pásma Abramov a zakrytou strelou spoza obrancu zaskočil domáceho brankára. Nové Zámky sa ale nenechali zaskočiť a o 17 sekúnd vyrovnal Dubec tečujúci nahodenie Chovana. Stále sa hral interesantný hokej so šancami na oboch stranách. Vedenie na domácu stranu mohol získať Saarinen, na druhej strane sa nepresadil Lapšanský. Neujali sa ani príležitosti Brabenca, ktorého vychytal brankár hostí Pajpach, resp. Krotákovo nie najideálnejšie riešené prečíslenie. A keď gól nepadol ani po snahe štvrtej formácie hostí, ktorá v závere spôsobila pred Lundströmom poriadny závar, bol aj po druhej tretine stav nerozhodný.

Strelecké trápenie v zakončení pokračovalo aj v tretej tretine. V 43. minúte domáci Bahenský nevyužil dobrú šancu, keď bol sám pred Pajpachom. A keď ani v závere tretiny Kroták nerozhodol po rýchlej strele z buly, muselo sa predlžovať. V závere extračasu domáci Paulovič utiekol po ľavej strane, ale keďže trafil len žrď, zápas rozhodli až samostatné nájazdy. V nich rozhodol o výhre hostí Rapáč.

Petr Jonák, tréner Popradu: "Pre divákov to bol zaujímavý zápas hore-dolu. Videli predĺženie i nájazdy. My sme vstúpili do zápasu pomalšie, súper nás zamkol, ale potom sme dominovali. Sme radi, že sme uchmatli dva body. Výborne chytal mladík Pajpach."

Július Pénzeš, tréner Nových Zámkov: "Bolo jasné, že to nebude gólová prestrelka, obom išlo o veľa. Šancí bolo pomenej, nasadenie na oboch stranách bolo obrovské. Bol to vyrovnaný zápas. V závere sme mali šancu strhnúť víťazstvo na našu stranu. V predĺžení sme dali tyčku, mrzí ma kvôli divákom, že sme nevyhrali ani po nájazdoch. Budeme musieť body pozbierať niekde inde."

Prečítajte si aj: Infekčná choroba má za následok stop pre MHC Martin: V karanténe je jeden z hokejistov

Tabuľka:
1. Nitra 15 10 1 3 1 59:36 35
2. B. Bystrica 15 9 2 1 3 62:33 32
3. Košice 15 9 2 1 3 60:33 32
4. L. Mikuláš 15 7 1 2 5 42:37 25
5. Trenčín 16 6 2 2 6 42:40 24
6. Martin 14 7 0 1 6 41:42 22
7. Žilina 14 5 2 1 6 45:41 20
8. Zvolen 15 6 1 0 8 46:58 20
9. Nové Zámky 15 3 2 4 6 32:44 17
10. Poprad 15 2 3 1 9 31:50 13

11. HK Orange 20 11 0 0 0 11 8:54 0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články