Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jets vďaka Laineovi otočili z 0:4, Slováci zbierali iba mínusky

NHL
WASHINGTON - Hokejisti Winnipegu Jets sa v noci na štvrtok v NHL postarali o skvelý obrat. Ešte v 27. minúte domáceho stretnutia proti Torontu prehrávali 0:4, no tromi gólmi v záverečnej tretine poslali duel do predĺženia a v ňom zariadil triumf 5:4 Patrik Laine.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Fínsky krídelník, z ktorého Jets spravili dvojku tohtoročného draftu, sa vo svojom štvrtom profiligovom zápase blysol premiérovým hetrikom v NHL. Zatienil tak výkon draftovej jednotky súpera Austona Matthewsa s jednou asistenciou.

Prečítajte si aj: VIDEO Marián Hossa sa zapísal do histórie: 500 gólová hranica v NHL je pre neho minulosťou

Slovenský obranca Martin Marinčin odohral za Maple Leafs takmer 25 minút, do štatistík si zapísal dve mínusky.

Osemnásťročného Laineho vyhlásili na uplynulých MS v Rusku za najužitočnejšieho hráča šampionátu (MVP). Po drafte naskočil do NHL v drese Winnipegu a vo štvrtom dueli od štartu sezónu sa hokejovej verejnosti uviedol v plnej paráde. Po stretnutí oplýval radosťou z premiérového hetriku aj cenného víťazstva.

"V prvých dvoch tretinách sme hrali zle, vrátane mňa, no netuším, prečo. Potom sme zapli a tretia tretina bola fantastická. NHL je najlepšia liga na svete a ja som v nej strelil hetrik. Je úžasné, že som ním pomohol mužstvu k veľkému víťazstvu," povedal pre zámorské médiá Laine.

V profilige sa proti Matthewsovi postavil prvýkrát a zo vzájomného súboja vyšiel mimoriadne úspešne. "Boli sme spolu na drafte, vieme, že teraz nás ľudia budú stále porovnávať. Pre mňa je to skvelý pocit, keď môžem proti Austonovi hrať," dodal hrdina večera.

V druhom nočnom stretnutí zvíťazil Detroit na ľade New Yorku Rangers 2:1. Gólovo sa o to pričinili Thomas Vanek s Drewom Millerom, 32 úspešnými zákrokmi zasa brankár Jimmy Howard. Slovenský krídelník Tomáš Tatar strávil na ľade vyše 17 minút, z piatich striel na súperovu bránku sa však nepresadil.

NEW YORK RANGERS - DETROIT RED WINGS 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 2. Zibanejad (McDonagh, Kreider) - 27. Vanek (Nielsen, Green), 41. Miller (Glendening). Brankári: Lundqvist - Howard, strely na bránku: 33:18, 18.200 divákov

WINNIPEG JETS - TORONTO MAPLE LEAFS 5:4 pp (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)
Góly: 34. Myers (Scheifele, Matthias), 41. Laine (Byfuglien, Scheifele), 47. Scheifele (Morrissey, Stafford), 60. Laine (Ehlers), 63. Laine (Byfuglien) - 7. Carrick (Van Riemsdyk, Marner), 17. Kadri (Rielly), 27. Nylander (Matthews, Zajcev), 27. Kadri (Nylander, Komarov). Brankári: Hutchinson - Andersen, strely na bránku: 34:40, 15.294 divákov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články