Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tu budeme hrávať: Švehla bol obzrieť halu aj hotel Slovenska na MS 2017

BRATISLAVA - Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla navštívil v utorok dejisko budúcoročných majstrovstiev sveta. V Kolíne nad Rýnom, v ktorom odohrajú Slováci všetky zápasy základnej A-skupiny, si bol prezrieť miestnu Lanxess Arénu i hotel Maritim, v ktorom bude mužstvo počas šampionátu ubytované.
Zdroj: lanxess-arena.de
Zdieľajte:

"Zázemie Lanxess arény je na svetovej úrovni. Ide o jednu z najväčších arén v Európe a do hľadiska sa zmestí 18.500 divákov, čo je veľké číslo. Zázemie v hale je na výbornej úrovni a na nemeckých organizátoroch vidno, že s organizovaním veľkých podujatí majú bohaté skúsenosti," zhrnul svoje dojmy z arény GM reprezentácie. Švehlu samozrejme zaujímala aj šatňa, v ktorej sa Slováci zložia počas MS.

Prečítajte si aj: VIDEO Slovan čaká ďalšia veľká výzva: Zahviezdi trio Dacjuk, Kovaľčuk, Dadonov aj v Bratislave?

"Keďže sme v renkingu tímov z kolínskej skupiny štvrtí najvyššie, tomu bude zodpovedať aj výber kabíny. Domáci sú automaticky umiestnení do šatne miestneho tímu žralokov. Kabíny sú priestranné a uvidíme, ktorú nám napokon organizátori pridelia. Máme vytypovaných niekoľko možností, tak verím, že nám organizátori pridelia nami vybranú kabínu," uviedol pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Tím bude počas MS ubytovaný v hoteli Maritim, ktorý sa nachádza na pravom brehu rieky Rýn. Je to veľký kongresový hotel, v ktorom nájdu svoj prechodný domov všetky ostatné mužstvá A-skupiny, okrem Rusov.

"Hotel je štandardne vybavený, jeho predstaviteľom sme predostreli naše požiadavky. Je výborné, že je vzdialený od arény necelých päť minút autobusom, alebo necelých dvadsať minút chôdzou," prezradil Švehla.

Zverenci trénera Zdena Cígera otvoria svoje účinkovanie na MS 2017 v sobotu 6. mája súbojom s nováčikom elitnej kategórie Talianskom. V základnej A-skupine v Kolíne sa ďalej stretnú s Lotyšskom, Dánskom, domácim Nemeckom, Ruskom, USA a Švédskom.

Parížsku B-skupinu tvoria tohtoroční finalisti - majstrovská Kanada a Fínsko, okrem nich a domácich Francúzov sa v nej predstavia i Česi, Švajčiari, Bielorusi, Nóri a Slovinci.

Slováci odohrali svoje zápasy v Kolíne nad Rýnom aj na MS 2010, kde obsadili konečné dvanáste miesto. V Lanxess Aréne sa uskutoční 34 zápasov vrátane semifinále aj súbojov o medaily, parížska hala Bercy (14.500) bude dejiskom 30 duelov vrátane dvoch štvrťfinále.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články