Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 hokejových bitiek ktoré si história bude pamätať

Top
Bitky sú neodmysliteľnou súčasťou hokeja. Veľa hokejistov je určených práve na vyvolávanie bitiek, ktoré môžu nakopnúť tím a správne ho vyburcovať. Niektorí si bez bitiek hokej nevedia predstaviť, iným sa zase veľmi nepáčia a boli by najradšej, ak by ich bolo čo najmenej. Jedno ale uzná každý a to že keď sa už na ľade zomelie nejaká tá bitka, tak každého to správne vyburcuje.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

5. Zdeno Chára vs. David Kočí

Český útočník David Kočí dobiedzal do domáceho brankára Bruins a to neušlo pozornosti Zdena Cháru. Ako správny kapitán si bránil svojho brankára a po menšej tlačenici v rohu klziska si Kočího odtiahol a bitka sa mohla začať. Ani jeden nebol v bitkách nováčik a tak sa očakával vyrovnaný priebeh bitky. Ten sa napokon neudial a Zdeno Chára rozburácal domáce publikum.

4. Jeremy Yablonski

Jeden z najväčších bitkárov akého si história hokeja pamätá je Jeremy Yablonski. Yablonsky sa dá nazvať aj boxerista na ľade. Tento bitkár ma skúsenosti aj z boxerského ringu a stal dokonca držiteľom kanadského ocenenia Golden Gloves pre najlepšieho boxeristu.

3. Vityaz Chekhov vs. Avangard Omsk

Voľakedy bitkársky klub Vityaz Chekhov sa naplno predviedol v zápase proti Avangardu Omsk. Hneď po buly hráči Vityazu vyštartovali po hráčoch Omsku, ktorí boli zaskočený a viacerí nestihli reagovať na tento hnusný čin. Jednou z obetí Chekhova boli aj Marek Svatoš a bývalý obranca Slovana Martin Škoula.

2. Ottawa Senators vs. Philadelphia Flyers

Tento rok uplynulo 10 rokov od tejto najväčšej bitky v dejinách NHL. V záverečných dvoch minútach zápasu videli diváci až päť bitiek a rozhodcovia rozdali 419 trestných minút. Všetko spustil hráč Philadelphie Donald Brashear, ktorý sa pustil do Roba Raya. Do bitky sa zapojili aj obaja brankári a až štyria slovenský hokejisti. Súčasťou úvodnej bitky bol Branko Radivojevič, tú ďalsiu vyprovokoval Zdeno Chára a zapojil sa do nej aj Radovan Somík a ďalšej sa zúčastnil Michal Handzuš.

1.Hokejová bitka v Piešťanoch 1987

Bitka v Piešťanoch sa odohrala medzi juniorskými hokejistami Kanady a Sovietskeho Zväzu počas záverečného zápasu Majstrovstiev sveta juniorov v ľadovom hokeji 1987. Výsledkom incidentu bolo vylúčenie oboch tímov z turnaja. Sovietsky zväz bol už šance na medailové umiestnenie, zatial čo Kanada stratila šancu hrať o zlatú medailu. Bitka utkvela v pamäti hlavne aj preto, že rozhodcovia v zúfalom pokuse ukončiť 20-minútovú bitku nechali v hale vypnúť osvetlenie.

Na záver ešte jedna "brutálna" hokejová bitka...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články