Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bubela začne sezónu v AHL

NHL
Pittsburgh - Slovenský hokejista Miloš Bubela opustil kemp tímu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins. Vedenie klubu ho spoločne s ďalšími ôsmimi hráčmi preradilo do kádra Wilkes-Barre/Scranton v AHL. Informáciu priniesol oficiálny web NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po štvrtkovej redukcii zotrvalo v kempe Penguins ešte 49 hráčov. Spolu s Bubelom poslalo vedenie do nižšej súťaže aj obrancov Barryho Goersa, Michaela Webstera, Ryana Segallu či útočníkov Toma Kostopoulosa, Gagea Quinneya, Jarretta Burtona, Christiana Hilbricha a Reida Gardinera.

Dvadsaťštyriročný Bubela už v AHL pôsobil v uplynulom ročníku, keď odohral za Utica Comets osem stretnutí. Predtým hral štyri roky univerzitnú súťaž NCAA za Rensselaerov polytechnický inštitút. Na slovensku si vyskúšal mládežnícke pôsobenie v Považskej Bystrici, Trnave, Skalici, Dukle Trenčín i v projekte reprezentačnej dvadsiatky. S juniormi následne absolvoval svetový šampionát tejto vekovej kategórie na prelome rokov 2011/2012. Svojimi výkonmi v uplynulom ročníku zaujal aj reprezentačného trénera áčka Zdena Cígera, ktorý ho nominoval na augustový prípravný duel s Rakúskom. Pri víťazstve 2:0 zaznamenal premiérový gól v národnom drese.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články