Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nové Zámky sú bez trénera: Toto zlomilo stoličku pod Chudým

NOVÉ ZÁMKY - Miroslav Chudý už nie je trénerom hokejového tipsportligistu HC Mikron Nové Zámky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie nováčika najvyššej súťaže s ním v utorok rozviazalo kontrakt pre nepresvedčivé výkony tímu a neuspokojivé výsledky. Nové Zámky získali v prvých troch stretnutiach nového ročníka sedem bodov, uplynulý tipsportligový týždeň im však vôbec nevyšiel. Po prehre 1:2 v Poprade prišiel domáci debakel s Banskou Bystricou (2:9) a do tretice neúspešný výsledok v Liptovskom Mikuláši (2:3). Po nedeli sa vedenie klubu rozhodlo pre rázne riešenie situácie. "Vzhľadom na nepresvedčivé výkony sa vedenie klubu okamžite rozhodlo prerušiť spoluprácu s pánom Chudým. Tím v najbližšom období povedú jeho doterajší asistenti, Ivan Černý a Juraj Rehák," potvrdil pre TASR generálny manažér Michal Tóth.

Prečítajte si aj: FOTO Kanada sa pred finále obáva slovenského lídra: Je to veľký strašiak

Černý s Rehákom budú zastupujúcimi trénermi v najbližších dvoch dueloch Nových Zámkov v Martine a doma proti Dukle Trenčín. "Potom by mal tím prevziať nový tréner, ktorého sme začali hľadať," dodal Tóth. Podľa jeho ďalších slov bola zmena šéfa striedačky nevyhnutná, keďže výkony mužstva i jeho výsledky sa rozchádzali s klubovými ambíciami. "Neviete vymeniť celý mančaft. Aj preto sme sa rozhodli riešiť situáciu takto. Bohužiaľ, takéto rozhodnutia patria k hokeju. Máme postavený dobrý tím, chlapci to majú v sebe a musia ukázať viac."

K lepším výsledkom majú dopomôcť aj fínski legionári - obranca Konsta Mäkinen a útočník Ossi Saarinen, ktorí vystužili káder len minulý týždeň. K ďalším zmenám v najbližšej dobe nepríde. "Momentálne o tom neuvažujeme. Všetci chlapci majú zmluvy, no musia zlepšiť svoje výkony, aby sa dostavili výsledky," dodal pre TASR Tóth.

Chudý prišiel do Nových Zámkov na začiatku decembra minulého roka. S tímom vyhral druhú najvyššiu domácu súťaž a z následnej baráže s ním postúpil do Tipsport Ligy. V priebehu leta vystužilo káder viacero skúsených hráčov na čele s Kamilom Brabencom a vedeniu sa podarilo získať aj úspešných kanonierov z uplynulého ročníka Jana Semoráda s Lukášom Hvilom. Na dobrý štart do sezóny však Novozámčania v uplynulých zápasoch nenadviazali a doplatil na to práve Chudý. "Je to čerstvé, veľmi ma to zaskočilo. Bol som dnes u pána Suchardu, ktorý mi oznámil, že končím pre neuspokojivé výsledky mužstva. Musím si to sám v sebe rozobrať," uviedol pre TASR.

Päťdesiatštyriročný kouč, ktorý v minulosti viedol aj Banskú Bystricu, vedel, že s nováčikom ho v Tipsport Lige čaká náročná úloha. Aj preto dúfal vo väčšiu trpezlivosť vedenia klubu. "Každý má na to svoj uhol pohľadu. Trápili sme sa s veľa vecami, či už odchodmi hráčov alebo doplnením kádra. Bolo tam aj niekoľko vecí, ktoré človek ťažko ovplyvní, ale sedem kôl je na prácu zrejme málo. Stále sme si hovorili, že sme nováčik a budeme potrebovať trpezlivosť. Žiaľ, tá nebola. Rozhodnutie klubu musím rešpektovať. Myslím si, že mužstvo pôjde hore. Časom sa výsledky určite dostavia," dodal Chudý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články