Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tvrdý trest pre Makovského za nevyberaný zákrok

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) udelila hráčovi MHK 32 Liptovský Mikuláš Jakubovi Makovskému nepodmienečný trest zastavenia činnosti na tri mesiace so spätnou platnosťou od 9. septembra 2016.
Zdroj: TASR - Makovský (vľavo) ešte v drese Žiliny
Zdieľajte:

Český obranca v zápase 3. kola Tipsport Ligy na ľade HC Košice nešetrne atakoval domáceho Lukáša Matejku, ktorého museli po tvrdom zákroku odniesť z ľadu na nosidlách.

Matejka utrpel ťažký otras mozgu a mal zlomený nos. "Išiel som do súboja, ale určite som ho nechcel zraniť. To ma mrzí. Bola to moja chyba, beriem to, ale určite som ho nechcel zraniť," povedal po stretnutí Makovský, ktorý inkasoval trest v hre za napadnutie hlavy a krku.

Okrem dištancu musí zaplatiť aj pokutu 70 eur. "Disciplinárny senát konštatuje, že previnilec svojím konaním porušil pravidlo 124/III, pretože ako hráč napadol oblasť hlavy alebo krku protihráča a týmto svojím konaním spôsobil protihráčovi zranenie, ktorého liečenie presiahne dobu siedmich dní. S takýmto porušením pravidiel, vzhľadom na následok, stanovuje Disciplinárny poriadok sankciu zastavenia súťažnej činnosti v rozmedzí 3 až 4 mesiacov. Výšku trestu stanovil senát s prihliadnutím na postoj previnilca k svojmu konaniu, ako aj vzhľadom na charakter a intenzitu konania previnilca. Trest bol previnilcovi uložený na spodnej hranici sadzby a to hlavne vzhľadom na jeho výchovný charakter. Disciplinárny senát pri rozhodovaní o výške sankcie prihliadol aj na to, že previnilec úprimne oľutoval svoje konanie," uvádza sa v odôvodnení Senátu DK SZĽH, ktorému predsedal Vladimír Kontšek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články