Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zigo sa usádza v zostave Slovanu: Prechod na KHL je veľmi náročný

BANSKÁ BYSTRICA – Mladý center Slovanu Bratislava Tomáš Zigo využil krátke voľno po tripe v ďalekom Rusku na návštevu svojho už bývalého klubu HC´05 iClinic Banská Bystrica, kde spoločne s Mislavom Rosandičom prekvapili starých známych.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rodák zo stredného Slovenska je hráčom jediného slovenského účastníka v KHL od začiatku tohto ročníka, ktorý mu zatiaľ z osobného hľadiska vychádza pomerne dobre. Za dvanásť zápasov nazbieral päť bodov (3+2). Horšie to už je z pohľadu klubu v tabuľke: "Získal som nejaké body, ale mužstvo prehráva, takže potrebujeme body hlavne tam. Z osobného hľadiska mi však zbieranie bodov určite pomôže. Viac si verím, no hlavne treba výhry tímu," povedal pre hokejovysvet.sk 24-ročný center.

Veľmi dôležitým faktorom je aklimatizácia. Tú už má v podstate za sebou, ale prechod zo slovenskej Tipsport ligy na kontinentálnu súťaž nie je jednoduchý. V začiatkoch však našiel svoju oporu v podobe spoluhráča Mislava Rosandiča: "Prechod na KHL je ťažký. Sú tam silnejší a vyspelejší hráči, takže sa tomu treba prispôsobiť. Dúfam, že sa mi to podarí a udržím sa tam čo najdlhšie. Mislava som poznal najviac, takže on mi pomáhal v začiatkoch, ukázal nejaké veci v meste, pomohol mi aj s ubytovaním. Bolo pre mňa dobré, že tam už bol."

Rovnako náročné je aj cestovanie. Zatiaľ čo u nás brázdil krajinu v autobuse, v Rusku sa obrovské diaľkové rozdiely prekonávajú dlhými letmi: "Teraz sme mali tretí trip a je to veľmi náročné. Na to cestovanie som nebol zvyknutý, navyše sú tam časové presuny. Je potrebné si na to zvyknúť. Musíme veľa hlavne spať a regenerovať," hovorí Zigo.

Sám si uvedomuje, že musí spraviť ešte veľký progres, aby sa zaradil medzi tých najlepších, ale postupne k tomu smeruje. Veľkou výhodou je aj zaradenie do formácie, kde si so spoluhráčmi rozumie: "Títo chalani už hrali KHL aj českú ligu, čiže v tomto problém nie je. Skôr ja sa im musím lepšie prispôsobiť. Stále musím na sebe pracovať a dúfam, že to pôjde," dodal v rozhovore pre náš web.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články