Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Európa možno ukončila kariéru hviezdneho dua: Neboli sme dobrí, Halák bol vynikajúci

TORONTO - Švédsky hokej prišiel po semifinálovej prehre s tímom Európa o šancu na zlato zo Svetového pohára a možno aj o dvojicu svojich lídrov. Dvojičky Daniel a Henrik Sedinovci totiž uvažujú, že ukončia reprezentačné kariéry.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Mohol to byť náš posledný zápas," povedal po prehre Daniel Sedin. Tridsaťpäťroční bratia po stretnutí potvrdili predchádzajúce informácie, že uvažujú o konci v národnom tíme a pravdepodobne sa nepredstavia na najbližších zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Prečítajte si aj: VIDEO Šanca bola 33 ku 1: Vidíte, čo urobí správna chémia

"Ale dôležité bude aj to, ako sa budeme cítiť po zdravotnej stránke a či sa vôbec budeme môcť zúčastniť," uviedol D. Sedin pre nhl.com. Zatiaľ totiž neexistuje dohoda medzi NHL a Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) o účasti hráčov z profiligy pod piatimi kruhmi. "Teraz sa sústredíme na NHL a uvidíme, čo sa stane potom," dodal.

Obe dvojičky vystúpili na hokejový vrchol v národnom drese v roku 2006, keď sa so Švédskom tešili z olympijského zlata. O osem rokov neskôr pridal Daniel striebro, no jeho brat na turnaji v Soči nehral. Spolu získali titul ešte na MS 2013 a bronz v rokoch 1999 a 2001.

Ďalší veľký titul po semifinálovej prehre na SP možno už nikdy nepridajú. "Hrať vo finále Svetového pohára proti Kanade a navyše tu v Kanade by bol pre nás splnený sen, ale dnešné úsilie nebolo dostačujúce. Odohrali sme opatrný zápas, žiaľ, oni boli tí, ktorí dali o gól viac," povedal Henrik Sedin.

Švédski hokejisti verili, že v boji o zlato sa im podarí odplatiť Kanade finálovú prehru zo ZOH 2014 v Soči. "Cieľom bolo získať zlato, všetko ostatné je v našich očiach sklamanie. Každý z nás v kabíne veril, že na to máme. Mali sme v hlavách len jeden cieľ, no nenaplnili sme ho. A to skutočne veľmi bolí," povedal sklamaný útočník Gabriel Landeskog.

Podľa viacerých hráčov bola chyba aj v tom, že ich výkony od prvého duelu na turnaji negradovali. "Asi sme neboli lepší. Neboli sme takí dobrí, ako sme si mysleli, pretože od úvodného stretnutia s Ruskom (2:1) sme sa vôbec nezlepšovali. Možno to bol náš limit," zamyslel sa obranca Niklas Hjalmarsson.

Podobný názor zdieľa aj ďalší bek Erik Karlsson. "Náš najlepší zápas bol hneď ten prvý proti Rusku. Osobne si myslím, že odvtedy sme nehrali dosť dobrý hokej," povedal.

Jedným z problémov bola koncovka. Švédi strelili v štyroch zápasoch deväť gólov, pričom jeden do prázdnej bránky. Počas trinástich presiloviek ohrozili súperov len deväťkrát a dali jeden gól hneď v úvodnom vystúpení s Ruskom. "Proste sme nedokázali spraviť ten dôležitý ďalší krok, ako jednotlivci i ako celý tím," pokračoval Karlsson.

Tím Európy síce prestrieľali 39:31, no góly neprišli. "Tých pár šancí, ktoré sme mali, bolo kvalitných, no nepremenili sme ich. Jaroslav Halák nanešťastie predviedol výborný výkon," dodal Karlsson.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články