Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tragédia, ktorá zasiahla srdcia nás všetkých, člen zlatej generácie si siahol na život

BRATISLAVA - Dnes je to presne dva roky od smrti bývalého slovenského reprezentanta Miroslava Hlinku.
Zdroj: koláž hokejovýsvet.sk
Zdieľajte:

Profesionálna kariéra Miroslava Hlinku

Majster sveta z Göteborgu 2002 pôsobil naposledy ako asistent trénera Banskobystrického klubu. Bývalý úspešný center odštartoval svoju kariéru v Dukle Trenčín. Spod hradu Matúša Čáka odišiel v sezóne 1995/1996 do Sparty Praha, kde pôsobil ďalšie štyri sezóny. V Česku hrával aj v Karlových Varoch, Zlíne, Pardubiciach či druholigovom Chomutove. V Európe korčuľoval v drese fínskeho Jokeritu Helsinki, švédskeho MODO Hockey či Dinama Moskva - vtedy ešte v najvyššej ruskej súťaži. V sezóne 2009/2010 sa vrátil na Slovensko a dva roky pôsobil v Banskej Bystrici, kde ukončil extraligovú kariéru. V sezóne 2013/2014 v druholigovej Trnave ukončil aktívnu kariéru. Na klubovej úrovni získal dva majstrovské tituly - v sezóne 1999/2000 triumfoval so Slovanom Bratislava v najvyššej domácej súťaži, o štyri roky neskôr sa tešil z triumfu so Zlínom.

Reprezentačná kariéra Miroslava Hlinku

Výrazné úspechy dosiahol aj na medzinárodnej scéne. Hoci najskôr reprezentoval Českú republiku, na MS v Petrohrade 2000 si už obliekol slovenský dres a vybojoval v ňom striebornú medailu. O dva roky neskôr sa vo švédskom Göteborgu tešil z titulu majstra sveta a následne v roku 2003 skompletizoval medailovú zbierku bronzom v Helsinkách. Celkovo sa v drese Slovenska zúčastnil na štyroch svetových šampionátoch a v roku 2004 aj na Svetovom pohári v zámorí.

Takto sa Miroslav Hlinka tešil zo zisku zlatého kovu

Ako k nešťastiu došlo?

Miroslav Hlinka vo veku 42 rokov spáchal samovraždu. K tragédii došlo na jeho hotelovej izbe v ktorej prechodne býval počas pôsobenia pod Urpínom. Policajti boli vyslaní na Slnečnú ulicu v Banskej Bystrici, kde našli telo bez známok života. Podľa našich informácií malo ísť o bývalého hokejistu Miroslava Hlinku. Polícia začala konať vo veci prečinu usmrtenia. Smutnú správu oznámili hráčom HC ´05 na popoludňajšom tréningu.

"S hlbokým zármutkom Vám oznamujeme, že dnes 14. septembra nás vo veku 42 rokov navždy opustil bývalý skvelý hokejista, mnohonásobný reprezentant a asistent trénera HC ´05 Banská Bystrica Miroslav Hlinka. HC ´05 vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým pozostalým. Česť jeho pamiatke!" uvádza sa na klubovom webe HC ´05 Banská Bystrica.

Čo mohlo byť príčinou?

Mirov ťažký rozvod pred niekoľkými mesiacmi alebo koniec aktívnej kariéry? Podľa našich informácií Hlinka, ktorý sa nedávno stal asistentom trénera klubu HC‘05 Banská Bystrica, sa o samovraždu nepokúsil prvýkrát. Krátko pred samovraždou mal byť ešte s kamarátmi v krčme.

Tréner banskobystrického hokejového klubu Miroslav Chudý znáša smrť výborného kamaráta a kolegu zo striedačky veľmi zle. S Miroslavom sa stretol ešte v sobotu popoludní. Dokonca bol svedkom, ako píše dva listy. To však ešte netušil, že sú na rozlúčku!

O samovraždu sa pokúšal aj v minulosti

Mirka vdova po Miroslavovi Hlinkovi, s ktorou vychovával syna Michala a dcéru Vanessu, podala na Hlinku niekoľko trestných oznámení. Je pravdepodobné, že rodinné konflikty sa na Hlinkovom psychickom zdraví podpísali asi najviac. 23. decembra 2013 chcel skočiť zo skaly no vtedy ho zachránila jeho manželka Mirka.

Hokejista s tromi kovmi nás navždy opustil

Hokejista večne usmiaty sa preslávil najmä ziskom troch medaily a každej inej odlesku.

Česť jeho pamiatke!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, cas.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články