Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Začala príprava na Svetový pohár, od začiatku sa bolo na čo pozerať

BRATISLAVA - Hokejisti Fínska vyhrali v prípravnom zápase pred štartom Svetového pohára doma nad Švédskom 3:2 po predĺžení.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rusi si v Petrohrade poradili s Českom 4:3. Tím Európy odohrá prvé prípravné stretnutie pred SP v noci na piatok v Quebecu proti výberu mladých severoamerických hviezd.

O triumfe "Suomi" v severskom derby rozhodol 43 sekúnd pred koncom nadstavenia obranca Olli Määttä, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. V helsinskej Hartwall aréne sa ujali vedenia Fíni zásluhou Aleksandra Barkova v 35. minúte v presilovke, už o 49 sekúnd neskôr ale zmazal manko Loui Eriksson. Švédi mali bližšie k víťazstvu v riadnom čase, keď ich v tretej časti do náskoku poslal Carl Söderberg. Duel ale do predĺženia poslal v 56. minúte Mikael Granlund a v poslednej minúte nadstavenia zariadil triumf domácich Määttä.

Česi odštartovali v Petrohrade sľubne a už po necelých štyroch minútach ich do vedenia poslal vydarenou strelou obranca Michal Kempný. Domáci favorit ale odpovedal ešte do prestávky gólom Artemija Panarina a v prostrednej časti získali Rusi dvojgólový náskok. Nádej pre hostí v tretej tretine vykresal vlastný gól Alexeja Marčenka pri českej presilovke, no Jevgenij Dadonov v 49. minúte upravil na 4:2. Necelé tri minúty pred koncom ešte znížil Tomáš Plekanec, ale vyrovnať sa už Čechom nepodarilo.

Príprava na Svetový pohár

Helsinki:

Fínsko - Švédsko 3:2 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 35. Barkov, 56. Granlund (Koivu), 65. Määttä (Barkov, Jokinen) - 36. Eriksson (Hedman, D. Sedin), 50. Söderberg (Rakell, Landeskog)

Petrohrad:

Rusko – Česko 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Góly: 19. Panarin (Šipačjov, Dadonov), 26. Tarasenko (Kučerov, Markov), 29. Kučerov (Marčenko, Orlov), 49. Dadonov (Panarin, Šipačjov) – 4. Kempný (Sobotka, Michálek), 47. Hanzal (Hemský, Kempný), 58. Plekanec (Polák, Palát)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články