Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Skvelé novinky a ešte väčšia atraktivita: Sledujte Tipsport Ligu naživo a získajte bonus až 2 000 EUR!

BRATISLAVA - Ladislav Nagy, David Laliberté, Kamil Brabenec, Tomáš Surový, Marcel Hossa a mnohí ďalší! To je len časť hviezd, ktoré môžete vidieť v našej Tipsport Lige. Minulú sezónu ovládla Nitra, podarí sa jej tento úspech zopakovať?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Vychutnajte si všetky zápasy Tipsport Ligy v priamych prenosoch na TV Tipsport!

Nový ročník súťaže sľubuje ešte atraktívnejšie súboje, ako tomu bolo vlani. Že prečo? Corgoni sú hladní po ďalších úspechoch, Oceliari by sa radi vrátili na vrchol a aj dvojica nováčikov z Nových Zámkov a Liptovského Mikuláša bude určite poriadne hrýzť. V najvyššej súťaži už nefigurujú Piešťany, pre finančné problémy predali v lete licenciu MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý sa vrátil po šiestich rokoch. Okrem Liptákov je nováčik aj HC Nové Zámky. "Očakávame od nich nováčikovské nadšenie, novú energiu v regióne, kde liga chýbala v predchádzajúcich rokoch. Na región Nových Zámkov dokonca čaká premiéra. Ich príchodom nadobúdame tiež ekonomickú stabilitu. Keď si pripomenieme situáciu spred roka, tri kluby neboli v dobrej východiskovej pozícii. Dnes môžeme smelo deklarovať, že situácia účastníkov je výrazne lepšia, až absolútne stabilizovaná," uviedol Lintner. Novozámčania sa budú chcieť určite predviesť. Hráči ako Hvila, Kytnár, či Semorád môžu dostať ambiciózneho nováčika poriadne vysoko.

Liptovský Mikuláš absolvoval celý proces s odkúpením licencie už minulý rok, vtedy však Piešťany elitnú príslušnosť nepredali a prihlásili sa do najvyššej súťaže. Tentoraz sa už MHK 32 podarilo skompletizovať odchod z druhej ligy, v ktorej po zostupe v sezóne 2009/2010 strávil šesť rokov. Vedenie MHK 32 následne zaujalo správou o angažovaní kvarteta skúsených hokejistov, najzvučnejšie meno je 44-ročný veterán Jozef Stümpel, ďalšie posily sú odchovanci Karol Križan a bratia Róbert a Richard Hunovci.

Nová sezóna v piatok odštartuje so zmenami pravidiel. Ich účel je zatraktívnenie najvyššej slovenskej súťaže v základnej časti i vyraďovacej fáze. "Predĺženie v základnej časti sa bude hrať formátom 3 na 3, ktorý je osvedčený zo zámorskej NHL alebo švédskej ligy. Sľubujeme si od neho oživenie zápasu, pokiaľ sa nerozhodne v riadnom hracom čase. Všetkých desať klubov sa zhodlo tiež na zmene nadstavenia v play off, od duelu číslo 5 nebudú víťaza určovať samostatné nájazdy, ale 20-minútové predĺženia, ktoré potrvajú až do vsietenia zlatého gólu," prezradil na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.

Vychutnajte si všetky zápasy Tipsport Ligy v priamych prenosoch na TV Tipsport!

Divácky menej viditeľná úprava pravidiel sa týka mesačného posunutia povinnosti vyplatenia záväzkov voči hráčom, trénerom, klubom navzájom a zväzu. "Všetky letné nejasnosti sa tým vyriešia praktickejšie a získame viac času na prípadné potrebné reakcie," pokračoval šéf riadiacej organizácie Tipsport Ligy.

Kto postúpi do play-off a zabojuje o Pohár Vladimíra Dzurillu a kto naopak bude mať problém so záchranárskymi prácami? Najväčším favoritom na celkový triumf sú Košičania, na ktorých víťazstvo môžete v Tipsporte tipovať pri kurze 2,25:1. Alebo sa podarí Corgoňom z Nitry husársky kúsok a titul obhája? Kurz na to je 4,00:1. Koho korunujete za majstra vy?

Desať klubov TL absolvuje v nadchádzajúcej sezóne 54 kôl a dovedna 56 stretnutí vrátane súbojov proti HK Orange 20. Hneď v úvodnom kole na seba v repríze uplynulého finále narazia Nitra s Banskou Bystricou. Hrať sa bude piatky a nedele, všetky zápasy si môžete vychutnať LIVE na TV Tipsport. Vedenie súťaže pripravilo šesť tematických kôl v iné dni: 14. septembra, 16. novembra, 6. decembra, 26. decembra, 14. februára a 8. marca. All Star víkend sa uskutoční 28. a 29. januára v Poprade pri príležitosti 80. výročia debutu HK Tatry v československej lige. Sily si zmerajú výbery Petra Bondru a Miroslava Šatana, väčší záber dostanú súťaže zručnosti pred exhibičným zápasom. Spoločnosť Pro-Hokej okrem toho naplánovala letný mládežnícky kemp pre stovku detí zo sociálne slabších rodín, výdavky na tento projekt budú pokryté výťažkom z All Star víkendu.

Užite si kompletný program súbojov základnej časti, ktorá štartuje  9.9. naživo na TV Tipsport:

Piatok 9. septembra:
17.00 h HK Nitra - HC05 iClinic Banská Bystrica...LIVE
17.30 h HC Košice - HK Poprad...LIVE
18.00 h Dukla Trenčín - MHC Martin...LIVE
18.00 h HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky...LIVE
18.00 h MsHK DOXXbet Žilina - MHK 32 Liptovský Mikuláš...LIVE

Zaregistrujte sa TU a sledujte hneď v priamych prenosoch atraktívne stretnutia z Tipsport Ligy. V Tipsporte môžete navyše získať vstupný bonus až 2 000 EUR!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, Tipsport

Diskusia

Podobné články