Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Patrik Luža: To by sme neboli my, keby sme si to nezdramatizovali

Slovan Bratislava sa v novej sezóne v KHL predstavil druhýkrát pred domácim publikom a opäť si pripísal tri body. V dobrom výkone z poslednej tretiny zo zápasu s Torpedom pokračovali belasí aj v úvode dnešného duelu, v ktorom sa dostali do vedenia zásluhou obrancu Patrika Lužu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už v prvej tretine hral Slovan dlhú presilovú hru o dvoch hráčov, keď na trestnej lavici sedeli až traaj hráči súpera, z toho dvaja za vyhodenie puku. Počas početnej výhody sa belasým nedarilo skórovať, až kým sa k strele nedostal mladý obranca. „Je úplne jedno komu a kedy to tam padne, či už je to v presilovke o jedného alebo dvoch hráčov, hlavné je, že to bol gól,“ povedal o svojom druhom góle v KHL Patrik Luža.

Na začiatku posledného dejstva mali prevahu v hre hráči Soči a domáci hokejisti tak ešte museli bojovať o plný bodový zisk. „To by sme neboli my, keby sme si to nezdramatizovali. Ale našťastie sme to dotiahli do víťazného konca, čiže sme šťastní za tri body,“ zhodnotil poslednú tretinu Luža.

Aj súper Slovana si zahral početnú výhodu o dvoch hráčov a bol v nej úspešný. Práve vtedy zažívali belasí najťažšie chvíle v zápase. „Po tom góle, ktorý sme dostali, to bolo najťažšie. Vtedy mali ešte presilovku, v ktorej nás tlačili. Som rád, že sme sa z toho dostali a rozhodli gólom do prázdnej brány,“ povedal obranca Slovana.

Napriek horšiemu záveru stretnutia dokázal Slovan zvíťaziť, a to najmä vďaka výbornej prvej tretine, ktorú vyhral o dva góly. „Pred zápasom sme si povedali, že by sme mali začať hrať tak, ako sme posledný zápas skončili a som rád, že nám to vyšlo,“ dodal Luža na margo prvej tretiny.

Hoci nie je Patrik vyložený strelec, dnes poslal nádhernou strelou Slovan do vedenia a zaznamenal len svoj druhý gól v KHL. „Ani si to tak neuvedomujem, je jedno, kto dal ten gól, hlavné je, že tam padol. Teraz po zápase sa z toho budem asi viac tešiť, lebo sme vyhrali. Naposledy som dal gól, keď sme prehrali,“ povedal o svojom presnom zásahu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články