Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovan opäť napínal fanúšikov, dráma až do konca

KHL
BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj vo svojom druhom domácom zápase v novej sezóne KHL 2016/17, keď v stredu zdolali HK Soči 3:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Belasí" si v úvodnej tretine vypracovali sľubný náskok 2:0, keď obrancovia Luža a Švarný využili presilovky, no v ďalšom priebehu sa sily na ľade vyrovnali. Hosťom sa podarilo znížiť v 46. minúte zásluhou Maxwella, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Na 3:1 upravil do prázdnej bránky Skalický.

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži tak poskočil so šiestimi bodmi na 8. priečku tabuľky Západnej konferencie. Úvodnú trojzápasovú domácu sériu zakončí v nedeľu o 14.30 h proti Spartaku Moskva.

Slovan sa ani v tomto stretnutí nevyhol zraneniam. Center prvého útoku Marek Viedenský si v záverečnej tretine poranil priehlavok a musel ísť na röntgenové vyšetrenie.

Slovan Bratislava - HK Soči 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 7. Luža (Zigo), 18. Švarný (Viedenský), 59. Skalický (Lušňák, Meszároš) - 46. Maxwell (Fantenberg, ODell). Rozhodovali: Gamalei, Olenin - Gordenko, Sysujev, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 8697 divákov.

zostavy:
Slovan: Brust – Plastino, Švarný, Meszároš, Luža, Ďaloga, Kundrátek - Skalický, Viedenský, Nedorost - Cheechoo, Taffe, Chipchura - Kubalík, Zigo, Valský - Vopelka, Lušňák, Šiška
Soči: Barulin – Mamašev, Mamkin, Ibragimov, Fantenberg, Kuznecov, Gorochov – Ščegolkov, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, Skačkov – Tolpeko, ODell, Levickij – Delnov, Tomilin, Padakin

"Belasí" mali lepší štart do zápasu, k čomu im pomohli až tri vylúčenia hostí v priebehu úvodných piatich minút. Dve z toho po vyhodení puku do hľadiska. Slovan síce nevyužil presilovky 5 na 3, no dohrávanú o jedného hráča už áno, keď sa tvrdou ranou z ľavého kruhu presadil obranca Luža - 1:0. Domáci dominovali aj v ďalšom priebehu a tak brankár Brust veľa práce nemal. Zapotil sa až v 12. minúte, keď sa po skrumáži snažil doraziť puk do siete Tolpeko s Levickým, no neuspeli. Soči si vypracovalo zopár menších šancí počas následnej presilovky a krátko po nej mal dobrú možnosť Ščegolkov. Záver však patril opäť domácim. Viedenský pri ďalšej početnej výhode našiel krížnym pasom na pravom kruhu voľného Švarného a ten poriadnym náprahom prepálil Barulina - 2:0.

V úvode druhej časti pohrozil Skačkov, no hostí zbrzdilo v rozlete ďalšie vylúčenie. Ďalšie nebezpečie pred Brustom prišlo v 27. minúte, ale z podobnej pozície ako Skačkov neuspel ani Ignatuškin. Slovan sa sústredil hlavne na obranu a nechával hrať o niečo aktívnejšie Soči. To sa mu nemuselo vyplatiť, keďže hostia sa stále tlačili pred bránku a stupňovali tlak. Šance mali Petersson, Padakin i Maxwell, no Brust výbornými zákrokmi podržal svojich spoluhráčov. V závere tretiny mohol zvýšiť Kubalík, ale Barulin si s jeho strelou poradil.

"Belasí" sa nevymanili spod tlaku ani v ďalších minútach, prišli vylúčenia a hosťom sa v dvojnásobnej početnej výhode podarilo znížiť. Pri pravej žŕdke sa dostal k puku Maxwell a bez problémov ho poslal do odkrytej siete - 2:1. Soči navyše dohrávalo ešte klasickú presilovku, no domáci sa ubránili a krátko po nej opäť udreli. Rozhodcovia však gól neuznali, keďže Kubalíkovu strelu tečoval pred brankárom vysokou hokejkou Valský. "Belasí" vzápätí dostali ďalšiu šancu v podobe presilovky, no premárnili ju, keďže 20 sekúnd po Tolpekovi išiel na trestnú aj Plastino. Prišiel tak napínavý záver, Soči sa stále tlačilo do zakončenia v snahe vyrovnať, no proti bola domáca obrana na čele s Brustom. Tréner hostí si v závere vyžiadal oddychový čas a odvolal brankára, no jeho zverencom sa už nepodarilo vyrovnať. Naopak, do prázdnej bránky na 3:1 upravil Skalický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články