Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Smoleňák po hite od Zacharčuka: Verím, že nie je blázon, ktorý mi chcel ublížiť

KHL
BRATISLAVA - Útočník bratislavského Slovana prehovoril o tvrdom zákroku z prvého zápasu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Skončil skôr, ako vôbec začal. Útočník Slovana Bratislava Radek Smoleňák totiž po nechutnom zákroku nedohral už prvý zápas v novom klube. Stepan Zacharchuk z Kazane ho tvrdým hitom inzultoval na zem a podľa rozhodcov čistý zákrok, si asistent kapitána v Slovane odniesol zlomenou kľúčnou kosťou. 29-ročný hráč už absolvoval operáciu v Olomouci a na ľad by sa mal vrátiť o dva mesiace.

Na celú situácia sa snaží pozerať pozitívne. "Už len preto, že celá tá situácia mohla dopadnúť ďaleko horšie. Bohužiaľ som musel ísť pod nôž, no aspoň budem mať čas dať sa do ešte lepšej kondície," povedal Smoleňák v rozhovore pre hokej.cz.

Zacharčuk vyšiel s celej situácie bez trestu, hoci išlo o útok na hlavu v situácii, v ktorej sa útočník ani nemohol brániť. "Určite to nebol kóšer zákrok. Naskočil zo striedačky, vôbec som nevidel. Bol to dosť vyhecovaný zápas, ja som ho tiež párkrát na začiatku dohral, taktiež som mu trochu vynadal. Preto to musím vziať ako chlap a niesť následky. Verím, že Zacharčuk nie je blázon, ktorý mi chcel ublížiť, navyše sa mi po zápase ospravedlňoval. Proste ma chcel dohrať a stalo sa toto," uviedol.

Smoleňákovi spoluhráči sa vo zbytku zápasu snažili "pomstiť" a Zacharčukovi dali pocítiť čo preto. V tvrdých súbojoch ho dohrávali napríklad Cheechoo, Taffe či Jeglič. "Podobné zákroky by sa nemali stávať, a keď sa potom za vás hráči postavia, tak to o niečom hovorí. Urobil by som to isté. Slovan má veľký potenciál, čo sa týka partie a tímového ducha, čo ma teší," vyjadril sa český hokejista.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hokej.cz

Diskusia

Podobné články