Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Češík pozvánku do reprezentácie nečakal, ale zápas s Rakúskom si aj napriek únave užil

BANSKÁ BYSTRICA - Aj HC´05 iClinic Banská Bystrica mala svoje zastúpenie v reprezentačnom zápase Slovenska s Rakúsom, ktoré hostia vo Viedni vyhrali 0:2. Z tímu "baranov" nastúpili obranca Ivan Ďatelinka a útočník Matej Češík.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Práve spomínaný center Češík bol miernym prekvapením v nominácií Zdena Cígera, čo potvrdil aj on sám: "Nečakal som pozvánku. Keď ma kontaktoval manažér reprezentácie, tak som bol dosť prekvapený. Na druhej strane ma to samozrejme potešilo," povedal pre hokejovysvet.sk už trojnásobný reprezentant Slovenska.

"Bol som unavený, pretože sme o druhej v noci len docestovali z Cardiffu a hneď v ten deň sme mali zraz," pokračoval 28-ročný hokejista. "Tá únava však išla bokom a snažil som sa v zápase odviesť maximum."


Čítajte aj:

Matushkin vycítil novú príležitosť, na Slovensku ju chce premeniť v zlato


Samotný duel sa hral síce večer, ale v hale bolo veľké teplo, čo ešte viac narobilo problémy nie len slovenským hráčom. Navyše, Rakúšania sa poznali lepšie, čo však nezabránilo Slovákom uspieť a vyhrať 2:0: "Bol to ťažký zápas, pretože Rakúsko sa pripravuje na olympijskú kvalificikáciu, ktorá im za chvíľu štartuje, takže boli v plnej sile a mali odohraté nejaké zápasy pokope. My sme tam boli zložení deň pred tým, kedy sme mali jediný spoločný tréning. Snažili sme sa na ňom prebrať si čo najviac systémových vecí. Aj keď sme nemali zvučné mená, tak sme bojovali a vyhrali," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk Matej Češík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články