Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovák po ročnej pauze zapôsobil v Poprade, o zmluve s Třincom rozhodne vedenie

TŘINEC - Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička sa po roku vrátil do hokejového kolotoča. O miesto v tíme bojuje v českom Třinci, ktorý bol aj jeho posledným klubom pred ročnou prestávkou.
Zdroj: hcocelari.cz
Zdieľajte:

Podľa trénera Vladimíra Kýhosa si svojimi výkonmi na turnaji v Poprade povedal o miesto v A-mužstve Třinca.

Štefan Ružička zaznamenal na Tatranskom pohári tri body za jeden gól a dve asistencie. Túto bilanciu získal už v prvom zápase proti Popradu, v ktorom Třinec zvíťazil 6:1. Hoci slovenský útočník už v ďalších súbojoch proti švédskemu Örebru ani fínskemu Lahti kanadský bod nezískal, no na ľade ho bolo vidieť.

"Štefan je skúsený hokejista a k svojim skúsenostiam pridal aj bojovnosť a dobré korčuľovanie. Výkonmi na turnaji zabojoval o zmluvu. Či ju však dostane je už skôr otázkou ďalších rokovaní s vedením klubu. Rozhodne si však o miesto povedal," uviedol pre TASR tréner druhého tímu 69. ročníka Tatranského pohára Vladimír Kýhos.

V zostave českého tímu sa objavili aj ďalší štyria Slováci - brankár Peter Hamerlík, mladý obranca Michal Roman a útočníci Ján Sýkora a Rastislav Špirko. "Oceliari" napokon v zápase o konečné prvé miesto nestačili na fínsky tím Pelicans Lahti (2:3), ale tréner Kýhos vyjadril spokojnosť.

"V poslednom zápase sme hrali o výsledok na turnaji, takže prehra určite mrzí. Myslím si však, že sa nemáme za čo hanbiť. Turnaj nám ukázal dobrú pripravenosť mužstva, absolutórium si zaslúžia aj obaja brankári," poznamenal tréner Vladimír Kýhos.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články