Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Nitrianski hokejisti sa zobudili: Fanúšikov potešili hráči zo zámoria!

NITRA - Hokejisti úradujúceho šampióna Tipsport ligy HK Nitra zvíťazili vo svojom druhom stretnutí J-skupiny Ligy majstrov 2016/2017 nad českým tímom HC Škoda Plzeň 2:1 a oživili tak svoje šance na postup zo skupinovej fázy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Veľkú fotogalériu zo zápasu nájdete pod článkom

*Video zo zápasu doplníme

O historicky prvú výhru Nitranov v LM sa postarali Američania Jude Blackwater a Jameson Milam. V sobotu 3. septembra o 17.00 h je na programe odvetný zápas na ľade Plzne.

Liga majstrov - J-skupina:

HK Nitra - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:1,1:0)


Góly: 12. Blackwater (Slovák), 48. Milam (Laliberte, Blackwater) - 22. Kratěna (Johnson)

Rozhodovali: Novák, Smetana - Korba, Šefčík, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy tímov

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, König, Pupák, Piačka - Blackwater, Slovák, Laliberte - Kutálek, Krištof, Ručkay - Štefanka, Paukovček, Macík - Bajtek, Bene, Chalupa

HC Škoda Plzeň: Machovský - Pulpán, Čerešňák, Kvasnička, Kadlec, Moravčík, Kubka, Sklenička - Kubalík, Kracík, Indrák - Johnson, Lev, Kratěna - Svoboda, Preisinger, Schleiss - Hollweg, Koreis, Horn

Priebeh zápasu

Do česko-slovenského súboja vstúpili aktívnejšie Nitrania, kombinačnou hrou si vytvárali výraznejší tlak. Prvú vážnejšiu šancu mal v 3. minúte Macík, ale Machovský jeho pokus bez väčších problémov kryl. Tlak domácich postupne gradoval, ale König ani Ordzovenský gólovú radosť nepriniesli. Plzeň pohrozila v oslabení, Koreisov nájazd však Valent chytil. V 12. minúte našiel Slovák voľného Blackwatera, ktorý chladnokrvne premenil ponúknutú šancu na otvorenie gólového účtu stretnutia. Nitrania potom ubrali z tempa, hráči Plzne prebrali iniciatívu, ale stroskotali na pozornom Valentovi.

Do druhej tretiny vstúpili oba tímy s oveľa väčším nasadením, Plzni sa napokon v úvode podarilo vyrovnať. Z nevinne vyzerajúcej akcie vyťažil Kratěna, presne mierenou strelou našiel voľné miesto vo Valentovej bránke. Nitra opäť ožila, ale ani jedna zo šancí nepriniesla gól. Plzeň tlačila hlavne v presilovkách, Valent však držal nerozhodný stav až do konca druhej časti zápasu.

V tretej tretine Nitra zatlačila svojho súpera do obranného pásma, Plzeň mala veľké problémy hlavne so zámorskou formáciou domácich, v 46. minúte si išiel sadnúť na trestnú lavicu Kubka. "Corgoni" dokázal ponúknutú možnosť využiť, Laliberte našiel krásnou prihrávkou voľného Milama a ten v 48. minúte opäť strhol vedenie na nitriansku stranu. Po druhom góle otvorili hokejisti Plzne obranu, z čoho pramenili ďalšie šance zverencov Andreja Kmeča. Hostia skúšali v závere hru bez brankára, ale k zmene výsledku už neprišlo.

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bolo vidieť na chalanoch, že mali chuť. Chceli pred domácimi divákmi vybojovať prvé víťazstvo v Lige majstrov. Išli si za tým, bola tam urputná snaha zlomiť to na našu stranu. Keď sa to lámalo v tretej tretine, tak si myslím, že rozhodli presilovky. Plzeň z nich nedala gól, my sme ho dali, čo bol ten rozdielový gól, ktorý rozhodol o našom víťazstve."

Michal Straka, tréner Plzne: "Z našej strany to bol zlý výkon. Nitra výborne korčuľovala, žiaden puk nebol pre nich stratený. My sme si mysleli, že to pôjde dnes nejako samo. Bohužiaľ sa nám nevydarili ani presilovky. Nitra si víťazstvo zaslúžila."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články