Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovenský nádejný talent mieri za more s nádejou, že sa mu otvoria dvere do NHL

SARNIA - Slovenský mládežnícky reprezentant Adam Ružička bude v hokejovej kariére pokračovať v zámorí. Talentovaný center sa upísal klubu Sarnia Sting, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sedemnásťročný Ružička, ktorý bol oporou reprezentačných výberov do 16, 17 i 18 rokov, pôsobil naposledy medzi staršími juniormi v českom tíme HC Pardubice. V 30 zápasoch minulej sezóny si pripísal rovnaký počet bodov za 14 gólov a 16 asistencií. Kanadský klub si ružinovského odchovanca, ktorý bol kapitánom "osemnástky" na nedávnom Memoriáli Ivana Hlinku, vybral tento rok v drafte CHL (2. kolo, 107. miesto).

"Dnešok je veľkým dňom pre náš tím. Boli sme schopní podpísať zmluvu s hráčom Adamovho kalibru a sme z toho veľmi šťastní. Je to nádejný hokejista s potenciálom prepracovať sa do NHL, ktorý podľa nás okamžite zanechá pečať v OHL. Má skvelé ofenzívne zručnosti, zároveň však dokáže pomôcť aj v defenzíve. Veríme, že kombinácia jeho sily, šikovnosti a rýchlosti spraví naše mužstvo lepším. Zároveň veríme, že Adamovi pomôžeme k vysokému umiestneniu v budúcoročnom vstupnom drafte NHL," uviedol pre klubový web Nick Sinclair, generálny manažér Sarnie Sting.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články