Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Šialenec, ktorý v príprave napadol Marcinka dostal od KHL tvrdý trest

KHL
MOSKVA - Hokejová bitka z prípravného zápasu KHL mala svoju dohru.
Zdroj: reprofoto: youtube.com
Zdieľajte:

Prípravný duel pred štartom KHL Barys Astana - Red Star Kunlun, ktorý začiatkom augusta ukončil nepríjemný incident mal dohru aj na disciplinárke. "Útočník" Ryspajevov spoznal od vedenia ligy svoj trest. Na šarvátku vtedy doplatil najmä slovenský hokejista Tomáš Marcinko. Po tvrdom knokaute od Damira Ryspajeva ho odviezli z ľadu priamo do nemocnice. Informoval portál sports.yahoo.com.

Oba tímy nastúpili na duel v rámci prípravného turnaja o Pohár prezidenta Kazachstanu. Už po troch minútach však Ryspajev udrel Marcinka po vhadzovaní do tváre a jeho nešportový zákrok vyvolal na ľade prvé potýčky. Ryspajev sa následne pustil do ďalších hráčov čínskeho klubu a keď sa druhý vyzvaný odmietol biť, zamieril rovno k striedačke Kunlunu, kde napadol ďalšieho hráča. Tréner hostí Vladimir Jurzinov vzápätí poslal svoje mužstvo späť do šatne.

Dnes si 21-ročný hokejista Barysu Astana vypočul verdikt disciplinárky. "KHL sa rozhodla udeliť doživotný zákaz obrancovi Barysu Astana Damirovi Ryspayevovi," znie oficiálne stanovisko súťaže na ich webových stránkach. "Hokej je síce kontaktný šport, no mal by byť aj spravodlivý. Hráči by sa mali riadiť pravidlami. Liga pôsobí ako garant týchto pravidiel a tak musia byť dodržiavané," píše sa ďalej.

Rovnako to vidí aj prezident ligy Dmitrij Chernyshenko. "Neustále sa snažíme posúvať a rozširovať ligu ďalej. Ryspayev nepoškodil iba hokej ale aj zančku KHL. Nemohli sme teda prijať žiadne iné rozhodnutie ako vylúčenie," povedal prvý muž kontinentálnej ligy.

Damir Ryspayev si tak musí hľadať klub mimo KHL, čo bude zrejme náročné. Jeho agent bol z rozhodnutia šokovaný. "Boli sme pripravení na stopku na niekoľko zápasov, no doživotný trest? Nechápeme to," reagoval pre sovsport.ru.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, yahoo.com

Diskusia

Podobné články