Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Monahan s lukratívnou zmluvou

NHL
CALGARY - Klub zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames predĺžil spoluprácu so svojou ofenzívnou oporou Seanom Monahanom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťjedenročný center, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, podpísal v piatok s "plameňnmi" novú lukratívnu sedemročnú zmluvu v celkovej hodnote 44,1 milióna amerických dolárov. Informovala o tom televízna stanica TSN na svojom webovom potáli.

Monahan, ktorý sa predstaví aj na Svetovom pohári v Toronte v Tíme mladých severoamerických hviezd, si tak oproti doterajšiemu nováčikovskému kontraktu výrazne polepší, v priemere ročne zarobí 6,3 milióna USD. Kanadský útočník má za sebou dve 60-bodové sezóny, vďaka ktorým sa zaradil nielen medzi hlavných ofenzívnych lídrov Flames, ale aj medzi ligovú elitu. V minulom ročníku si utvoril so ziskom 63 bodov (27+36) osobné maximum v základnej časti. Spomedzi hráčov svojho draftového ročníka nazbieral od debutu v profilige najviac bodov - 159, keď prevýšil aj jednotku draftu Nathana MacKinnona z Colorada (153) či mladú hviezdu Floridy Aleksandra Barkova (119).

Väčšinu času strávil Monahan v prvej lajne Flames po boku 23-ročného amerického krídelníka Johnnyho Gaudreaua, ten zostáva posledným obmedzeným voľným hráčom, ktorého si ešte potrebuje vedenie kanadského klubu upísať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články