Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dukla sa pri posilách inšpirovala u konkurencie: Chceme aspoň semifinále

TRENČÍN - Bez dvojice zámorských posíl odštartovali v pondelok podvečer prípravu na ľade aj hokejisti Dukly Trenčín. Tréner Miloš Holaň mal okrem Kevina Albersa a Kevena Veilleuxa k dispozícii všetkých podpísaných hráčov vrátane juniorov a kvarteta mladíkov, ktorí bojujú o zmluvu formou "try-outu".
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spoločne s generálnym manažérom Jánom Kobezdom majú káder prakticky uzavretý, napriek tomu by ešte uvítal príchod kvalitného krídelníka.

Trenčania vykorčuľovali na ľad pod novým koučom v aréne Mariána Gáboríka, keďže na mestskom zimnom štadióne v súčasnosti prebieha neodkladná rekonštrukcia. Po dvoch týždňoch sa z ľadu v MG Rink presunú do Dubnice nad Váhom, domácu plochu by mali mať k dispozícii prinajlepšom až začiatkom septembra. Z tohto dôvodu sa neuskutoční ani tradičný medzinárodný letný turnaj RONA Cup.

"Nemali sme istotu, kde vôbec budeme absolvovať prípravu, dlho sme nemali istý ani ľad v Dubnici nad Váhom, preto sme sa rozhodli, že tento rok sa Rona Cup neuskutoční," povedal Kobezda.

Napriek nejasnej situácii okolo ľadu vedenie klubu neotáľalo a mužstvo s trénerom Holaňom predbežne vyskladalo. Z útočníkov si udržalo Jakuba Gašparoviča, Radka Dlouhého i Petra Sojčíka. Navyše získalo Jakuba Ručkaya z Piešťan ako aj už spomínaného Kanaďana Veilleuxa.

Obranné rady vystužil Lukáš Bohunický s Albersom, medzi najskúsenejších bude patriť Michal Novák. Brankárskou jednotkou a oporou zostal Jan Chábera.

"Zhruba na 90 percent máme káder uzavretý. Ešte sa možno poobzeráme po nejakom krídle a uvidíme," ozrejmil TASR Kobezda. Na prvom tréningu sa novému trénerovi hlásili všetci vyššie spomenutí hráči okrem zámorského dua, tím doplnili juniori a štvorica hráčov na skúške - Ján Pardavý ml., Martin Kalináč, Juraj Kamenický a Jakub Kubiač.

"Zámorské posily prídu až prvý augustový týždeň a pripoja sa k nám. Všetci hráči, ktorých sme avizovali, že máme pod zmluvou, na ľade boli. Mali sme tam aj niekoľko juniorov a hráčov, ktorí bojujú o zmluvu," dodal Kobezda.

Bystrický a nitriansky trend angažovania zámorských hráčov inšpiroval aj vedenie Dukly. Ján Kobezda chcel zaloviť za oceánom už minulý rok, no podarilo sa mu to až teraz.

"Dva roky som hrával v Amerike, viem, že je tam iná kultúra a túto myšlienku som nosil v hlave už dlho. Skúsime to s nimi, niečo nové prinesú do kabíny, napríklad inú prípravu na tréning aj na zápas. Zobrali sme to tak, že našim domácim hráčom to môže pomôcť. Zvyšujú úroveň našej ligy, Nitre a Banskej sa to s nimi podarilo. Nemáme toľko domácich kvalitných hráčov a toto je krok správnym smerom," uviedol šéf trenčianskeho klubu.

V minulom ročníku mali Trenčania smelé ambície, ale vo štvrťfinále play off vyhrali s Banskou Bystricou len jeden zápas a sezónu zakončili vzhľadom na vysoké očakávania priskoro. Ciele pre nastávajúcu sezónu sú ale nastavené podobne.

"Dúfame, že pôjdeme vyššie a semifinále spravíme. Mali sme problémy v koncovke, ale vzali sme typy hráčov na to, aby sme sa tohto problému zbavili. Zložené to máme dobre, ja verím, že to vyjde," dodal pre TASR Kobezda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články