Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spoluhráč slovenských Krídiel sa rozhodol ukončiť kariéru

NHL
DETROIT - Kanadský hokejista Brad Richards ukončil zámorskú kariéru. Odchod z NHL oznámil po pätnástich sezónach, v ktorých dvakrát zodvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Informáciu priniesla Hráčska asociácia NHLPA.
Zdroj: brichards19.com
Zdieľajte:

Tridsaťšesťročný Richards si počas profiligovej kariéry obliekol dresy Tampy Bay, Dallasu, New Yorku Rangers, Chicaga a v uplynulom ročníku aj Detroitu. V základnej časti nastúpil na 1126 zápasov, v ktorých nazbieral 932 bodov za 298 gólov a 634 asistencií. V 146 stretnutiach play off pridal ďalších 105 bodov (37+68).

"Chcem sa poďakovať piatim organizáciám, za ktoré som hral. Za toto obdobie som stretol veľa skvelých ľudí. Ďakujem realizačným tímom aj funkcionárom všetkých týchto klubov za pomoc a podporu, ktorú mi venovali," uviedol Richards v stanovisku NHLPA.

Cestu do NHL mu otvoril vstupný draft z roku 1998, keď si ho v 3. kole zo 64. miesta vybrala Tampa Bay. Na profiligovú scénu sa prvýkrát pozrel až v sezóne 2000/2001 ako hráč "bleskov", s ktorými už o tri sezóny neskôr získal prvý Stanleyho pohár.

Následne sa cez Dallas a New York Rangers dostal až do Chicaga a s ním vyhral v ročníku 2014/2015 aj druhý strieborný grál.

Na medzinárodnej scéne odohral Richards minimum stretnutí. Kanadu reprezentoval len na "zlatom" Svetovom pohári 2004 a olympijských hrách v Turíne o dva roky neskôr.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články