Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tománek sa pred začiatkom sezóny borí s kadečím, ešte sa musí naučiť korčuľovať

BANSKÁ BYSTRICA - Kanonier Roman Tománek bude v tíme HC´05 iClinic Banská Bystrica pôsobiť aj v najbližšej sezóne a už sa na ňu veľmi teší.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sám tvrdí, že o budúcnosti dlho neuvažoval: "Nemal som o čom rozmýšľať, pretože Banská Bystrica mala opciu a tú si uplatnila," povedal útočník pred začiatkom letnej prípravy na ľade.

Na minulú úspešnú sezónu, ktorá skončila až vo finále, sa už v kabíne nepozerajú a do zabudnutia už odišiel aj smútok po poslednom zápase sezóny s Nitrou: "Finálová prehra je už dávno preč. Čo bolo bolo, teraz je nová sezóna. Veríme, že túto vyhráme," netají ambície hráč, ktorý bol v roku 2004 dokonca draftovaný do NHL vtedy ešte Phoenixom Coyotes: "Máme celý august, aby sme sa na ligu pripravili a zohrali. Verím, že v tíme nastane správna chémia," dodáva.

Doteraz mu patrila v tíme pozícia topkanoniera, v novej sezóne ju bude zdieľať s navrátilcom Petrom Kafkom, čomu sa ale Tománek len teší: "Je to dobre. Odišli Lukáš Hvila aj Juraj Majdan a prišiel Petr Kafka, tak verím, že mu to bude sypať ako pred tým, keď tu pôsobil a bude to ťahať."

V Banskej Bystrici ešte nie je známe, kto bude novým kapitánom, keďže Milan Kytnár odišiel do Nových Zámkov a Michal Handzuš od začiatku sezóny určite nenastúpi. Samotný Roman by túto funkciu vykonávať rozhodne nechcel: "Nie som vodcovský typ," tvrdí.

Ťažkú hlavu si nerobí ani s prípravnými zápasmi. Kde mu povedia, tam pôjde a tak vie len veľmi málo: "Priznám sa, že ani veľmi neviem, s kým budeme hrať. Akurát viem, že ideme do Švajčiarska," hovorí a mierne komicky pokračuje: "Je mi to jedno. teraz mám úplne iné problémy. Musím sa po pár mesiacoch znovu naučiť korčuľovať, takže sa idem teraz zaoberať týmto."

Navyše má problémy s výstrojou, ktorú musí pred každou sezónu meniť, aj keď sa mu to nepáči: "Najradšej by som vždy hral v tej starej, ale to sa nedá, pretože za ten čas sa vždy opotrebuje a hrozí, že sa zvýši riziko zranenia. Musím si zvyknúť na novú, aj keď sa mi to nepáči," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články