Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sme zlatí! Na Slovákov nenašla recept ani Kanada

LONDÝN - Slovenské hokejbalové reprezentácie odchádzajú z juniorských majstrovstiev sveta pod hlavičkou Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) v anglickom Sheffielde so ziskom jedného zlata a dvoch strieborných medailí.
Zdroj: hokejbal.sk/René Lazový
Zdieľajte:

Vo všetkých troch finálových zápasoch boli súpermi Slovenska hokejbalisti Kanady. Obhájiť titul z predchádzajúcich MSJ sa podarilo len "dvadsiatke", ktorá zvíťazila 3:2 po samostatných nájazdoch.

"Videli sme špičkový hokejbal na úrovni seniorov, do finále sa dostali dve najlepšie mužstvá na turnaji. Dnes nevyhral šťastnejší tím, ale lepší, od druhej tretiny sme boli lepším mužstvom, viac sme chceli. V nájazdoch je to lotéria, ale mali sme vynikajúceho brankára a dobrých strelcov. Sme šťastní. Niektorí chalani dosiahli svoj vrchol, tento titul a spomienky naň im už nikto nevezme," povedal pre oficiálny portál Slovenskej hokejbalovej únie tréner Dušan Danko.

Menej šťastia mal tím do 18 rokov, ktorý prehral s rovesníkmi z Kanady 1:2 po predĺžení. "Na začiatku som povedal, že beriem iba víťazstvo. Bohužiaľ, nepodarilo sa to. Chalani však vydali zo seba všetko, prehrali sme až po predĺžení, kedy to je vabank. Sú to predsa len ešte chlapci, ich hlava ešte pracuje tak, ako pracuje. Na šampionáte sme urobili kus dobrej roboty a aj keď teraz chlapci plačú, musím im zo srdca poďakovať," vyjadril sa tréner "osemnástky" Zdenek Jurčák.

Ako jediná prehrala v riadnom hracom čase "šestnástka", Kanade podľahla 1:2. "Výsledok síce hovorí o tom, že sme prehrali a skončili na druhom mieste, ale toto mužstvo vyhralo ako tím. To ako sme sa povzbudzovali, ako sme držali palce osemnástke a dvadsiatke, to všetko hovorí jasne. Nehrali sme na seba, hrali sme ako kolektív. Dostali sme síce gól v závere po chybe, ale nejdem nikomu nič vyčítať. Hrali sme s nasadením a so srdcom. Kanade blahoželám k titulu, verím, že o dva roky jej to vrátime," povedal po finálovom dueli tréner Slovenska Milan Ladiver.

Slovenskí hokejbalisti odchádzajú z anglického Sheffieldu s viacerými individuálnymi oceneniami. V kategórii do 16 rokov získal cenu pre najlepšieho brankára Adam Jahoda a do najlepšieho tímu šampionátu organizátori zvolili Alexandra Hvizdoša a Simeona Pjataka.

Medzi "osemnástkou" sa do All Star tímu dostal Lukáš Olejník, cenu pre najlepšieho obrancu si prebral Peter Junas a Marko Šturma sa stal najužitočnejším hráčom.

Najviac cien pozbierala "dvadsiatka", medzi najlepšou päťkou figuroval Filip Surák a Miroslav Olejník, cenu pre najlepšieho strelca získal Lukáš Ďurkech a najlepším obrancom juniorského svetového šampionátu bol Michal Bušovský.

Kanada "16" - Slovensko "16" 2:1

Slovensko "18" - Kanada "18" 1:2 po predĺžení

Kanada "20" - Slovensko "20" 2:3 po samostatných nájazdoch

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články