Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Budúci hviezdny obranca dostal novú zmluvu, miesto mu urobil Ťutin

NHL
COLUMBUS - Vedenie klubu zámorskej NHL Columbus Blue Jackets si poistilo služby hokejového obrancu Setha Jonesa, keď s ním podpísalo novú šesťročnú zmluvu na 32,4 milióna amerických dolárov. Zároveň sa rozlúčilo s ruským zadákom Fjodorom Ťutinom, ktorého vykúpilo z kontraktu.
Zdroj: foxsports.com
Zdieľajte:

Dvadsaťjedenročný Jones, ktorý by sa 1. júla stal obmedzeným voľným hráčom, sa ako vychádzajúca defenzívna hviezda dočkal lukratívnej zmluvy - ročne v priemere zarobí 5,4 milióna dolárov.

Dohoda zahrňuje aj klauzulu o zákaze výmeny hráča bez jeho súhlasu v piatom a šiestom roku kontraktu. Piaty muž draftu 2013 prišiel do Columbusu v januári z Nashvillu výmenou za centra Ryana Johansena.

"Bolo našou prioritou si Setha dlhodobo zmluvne zaviazať. Vo veku 21 rokov začína ešte iba napĺňať svoj potenciál. Má v sebe všetko, čo má správny obranca mať," povedal pre TSN generálny manažér "modrokabátnikov" Jarmo Kekäläinen. Jones v minulej sezóne nazbieral 31 bodov za tri góly a 28 asistencií.

Priestor pod platovým stropom mu uvoľnil Ťutin, vedenie Blue Jackets vykúpilo záverečné dva roky z jeho zmluvy a ruský bek sa tak stane neobmedzeným voľným hráčom. Ťutin mal dostať v každej sezóne 4,5 milióna dolárov, klub z Ohia týmto krokom ušetrí 3,3 mil. USD.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články