Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci si v malom drafte napravili renomé: Štyria mladíci sa presúvajú do zámoria

OTTAWA - Po drafte NHL prišiel na rad aj Import draft CHL, v ktorom si kluby kanadských juniorských súťaží OHL, QMJHL a WHL vyberali európske nádeje. A šťastie sa usmialo aj na štyroch Slovákov
Zdroj: twitter
Zdieľajte:

Tím z OHL Hamilton Bulldogs vybral Mariána Studeniča (17), ktorého si možno budete pamätať aj zo slovenských štadiónov, hrával za Skalicu.

Ďalším známym menom z TipSport ligy je Samuel Buček, ktorý bude obliekať dres Shawiniganu Cataracters. Klub si ho vybral zo 45. miesta.

Mário Múčka z Nitry sa presunie do Everettu, kde po ňom zo 100. miesta siahli domáci Silvertips.

A posledným Slovákom je Adam Ružička, o ktorom sme prednedávnom písali ako o jednom z horúcich želiezok v budúcoročnom drafte NHL. Bol vybraný zo 107. miesta a jeho novým zamestnávateľom je Sarnia Sting.

Jednotkou draftu sa podľa očakávania stal Rus Klim Kostin, ktorého získal klub Kootenay Ice. Kluby si väčšinou vyberajú hráčov, s ktorými sa dohodli už v predstihu a samotný draft je často iba oficiálnou formalitou.

Draftovaní hráči by v novej sezóne mali nastupovať v súťažiach CHL. Kluby však môžu mať na súpiskách len dvoch mimozámorských hokejistov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter, chl.ca, whl.ca

Diskusia

Podobné články