Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Geniálny draft Sabres: Fanúšikovia Buffala milujú hráča, ktorý neexistuje

NHL
BUFFALO - Najslávnejší hráč Japonska všetkých čias? To musí byť Taro Tsujimoto! Že ste o ňom doteraz nepočuli? To dáva zmysel, lebo tento legendárny hráč je kompletne vymyslený.
Zdroj: sportsonearth.com, puckjunk.com
Zdieľajte:

Draft v roku 1974 sa pre Buffalo Sabres nevyvíjal podľa predstáv. Vtedy prišiel vtedajší riaditeľ skautingu John Andersen s návrhom, aby vybrali hráča, ktorý nemá právo byť draftovaný. Plán zdokonalil PR manažér Paul Wieland, ktorý chcel draftovať imaginárneho hráča. A tak vznikol Taro Tsujimoto.

Priezvisko pochádza z telefónneho zoznamu, a krstné meno Taro bolo Buffalu doporučené istým japonským majiteľom oobchodíku v New Yorku. Generálny manažér Punch Imlach mu na základe náhodného výberu zavolal a opýtal sa ho na obľúbené japonské krstné meno.

Buffalo si tak z celkového 183. miesta v 11.kole draftu vybralo japonského centra Tara Tsujimoto, ktorý dovtedy hájil farby Tokio Katanas (klub je prirodzene tiež kompletne vymyslený). Japonec sa stal oficiálne hráčom Sabres a jeho meno doteraz figuruje v zápise o drafte z roku 1974. Mal aj vlastnú parádnu kartičku:


V prípravnom kempe mal pripravené svoje miesto v kabíne aj s kompletnou výstrojou. No spoluhráči na jeho príchod čakali márne. Žeby porucha lietadla?

Po týždni sa na celú vec prišlo a NHL vymazala japonskú legendu zo štatistík. Tsujimoto si napriek tomu získal u fanúšikov Sabres kultové postavenie a hlavne v minulosti, ale aj dnes občas počas zápasov skandujú jeho meno alebo dávajú na internet fotky s oblečeným dresom Tsujimota.

Paul Wieland bol obecne na tie časy marketingovým priekopníkom. Z jeho hlavy pochádza aj správa, že prezident Ameriky menoval Buffalo Sabres oficiálnym Národným tímom Ameriky.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sabres.nhl.com, thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články