Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fanúšikovia zúria: Ich miláčik a jednotka ligy bol vymenený do Calgary

NHL
CALGARY - Kanadský hokejový brankár Brian Elliott sa v rámci NHL sťahuje zo St. Louis do Calgary. Flames ho získali počas draftu výmenou za 35. miesto v sobotňajšom 2. kole a ešte možnú pozíciu v treťom kole draftu v roku 2018. Informovala o tom stanica TSN.
Zdroj: foxsports.com
Zdieľajte:

Kanadský hokejový brankár Brian Elliott sa v rámci NHL sťahuje zo St. Louis do Calgary. Flames ho získali počas draftu výmenou za 35. miesto v sobotňajšom 2. kole a ešte možnú pozíciu v treťom kole draftu v roku 2018. Informovala o tom stanica TSN.

Zdá sa, že "plamene" tak po odchodoch Jonasa Hillera a Karriho Räma vyriešili problém v bránkovisku. Tridsaťjedenročný Elliott bol v uplynulej sezóne najlepším ligovým gólmanom s úspešnosťou zásahov 93 percent, pričom v play off doviedol Blues až do finále Západnej konferencie.

S úspešnosťou 92,5 percenta je druhým najlepším brankárom NHL za uplynulých päť rokov. "Skutočne máme radi Briana. Ak sa pozriete na jeho čísla, tento chlapík patril v minulých rokoch medzi brankársku elitu v lige," vyjadril sa na adresu novej posily generálny manažér Flames Brad Treliving.

Blues vedeli, že by zo silnej brankárskej dvojice Elliott - Allen zrejme jedného stratili v budúcoročnom expanznom drafte a tak sa rozhodli konať dopredu, aby za neho aspoň niečo získali. Elliott má pred sebou záverečnú sezónu z trojročnej zmluvy, ktorá mu ročne v priemere vynáša 2,5 milióna dolárov. Treliving nevylúčil, že sa s čerstvou akvizíciou dohodne na predĺžení kontraktu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články