Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Majster sveta zo Švédska, ktorý takmer prišiel o oko, dnes slávi

BRATISLAVA - Písal sa dátum 1. jún 1979 a v obci Šaca sa narodila významná ikona slovenského ľadového hokeja. Reč je o hokejistovi, ktorý bol členom zostavy zlatej generácie - Lacovi Nagyovi. Práve tento hokejista dnes oslavuje svoje 37. narodeniny. V súčasnosti čaká na nový kontrakt a budúce pôsobisko jeho klubu ešte nie je známe.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ladislav Nagy už ako 18- ročný začínal s hokejom v klube HC Košice. Jeho talent dlho nemohol ostať nepovšimnutý a tak Lacove cesty viedli do najlepšej ligy na svete NHL.

Najlepšie momenty z Lacovej kariéry

Kariéra v NHL

V roku 1997 ho draftoval v siedmom kole z celkového 177. miesta klub NHL- St. Louis Blues a tak sa mu otvorili dvere do zámoria. Najskôr pôsobil v nižších súťažiach a za Blusmenov nastupoval skôr sporadicky. Vykúpenie prišlo až po výmene do klubu Phoenixu Coyotes, kde sa zaradil medzi trojicu najproduktívnejších hráčov. V NHL pôsobil aj v iných kluboch ako v Dallase a Los Angeles Kings, kde aj ukončil západoamerickú hokehovú púť. V zámorí odohral 435 stretnutí, v ktorých strelil 115 gólov a zaznamenal 311 bodov.

Návrat do Európy

V roku 2008 podpísal dvojročnú zmluvu s mužstvom KHL – Severstaľ Čerepovec, kde očakávania nenaplnil. Jeho kroky z Ruska viedli do Popradu. Ďalej pôsobil v švédskom Mode, v Diname Minsk a Jokerite Helsinky. V sezóne 2014/2015 podpísal so Slovanom dvojročný kontrakt, ktorý už aj vypršal.

Reprezentačná kariéra

Ladislav Nagy reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v rokoch 2001, v roku 2002 bol členom tímu, ktorý si vybojoval zlato a v roku 2003 získal s reprezentáciou bronzovú medailu. V roku 2004 sa zúčastnil Svetového pohára. Dostal sa aj do výberu slovenskej reprezentácie na Zimné olympijské hry 2006 v Turíne, ale kvôli zraneniu kolena tesne pred olympiádou z nominácie vypadol. Pôsobil aj na MS v rokoch 2009, 2011 a 2014. Spolu odohral 75 zápasov, v ktorých strelil 26 gólov a pridal 23 asistencií.

KHL Slovan Bratislava - Avangard Omsk - zákrok na Laca Nagyho

Veľká smola, ale zároveň aj obrovské šťastie. Hokejový útočník Ladislav Nagy si to môže povedať po zápase KHL medzi Slovanom Bratislava - Avangardom Omsk (0:3). V záverečnej tretine ho totiž jeden zo súperov nechtiac zasiahol korčuľou do hlavy a len tesne minul pravé oko!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, eliteprospects.com, osobnosti.sk

Diskusia

Podobné články