Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Poprade konečne prehovorili o budúcnosti

Veľmi nejasná situácia bola posledné mesiace v extraligovom Poprade. Ako sme si z minulosti zvykli, informácie sa z klubu smerom k médiám či fanúšikom dostávali v minimálnom počte. Bobríka mlčania prerušil až výkonný riaditeľ Peter Žifčák.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

„Začiatok roka 2016 bol veľmi ťažký, hráči nemali vyplatené takmer žiadne peniaze. V klube panovali veľmi zlé interné aj externé vzťahy a nervozita na všetkých úrovniach. Situáciu sme museli stabilizovať, upokojiť a ponúkať kvalitné riešenia smerom k mládeži aj k prvému tímu,“ opísal stav hokeja v meste pod Tatrami Žifčák pre Podtatranské noviny.

Snaha zapracovania úspešnej mádeže

Minulá sezóna priniesla okrem solídneho šiesteho miesta (Poprad klesol o jednu priečku kvôli disciplinárnemu postihu) seniorov aj veľký úspech na mládežníckom poli. Dorastenci totiž získali majstrovský titul a v momentálnej situácii môže mať doslova cenu zlata. Podľa Žifčáka mal aj tento úspech paradoxne čiastočne na svedomí nepredĺženie zmlúv s trénermi "dospelých" Paukovčekom a Halajom. „Chcem sa poďakovať celému realizačnému tímu z minulej sezóny. Veľmi si ich prácu a prístup v ťažkých časoch cením. Rozhodli sme sa však ísť iným smerom. Chceme získať takých trénerov, pre ktorých bude práca v Poprade nielen zodpovednosťou, ale aj vášňou, resp. osobnou výzvou vytvoriť niečo dlhodobé a inovatívne s dôrazom na tradície popradského hokeja a cestu, ktorou sa táto organizácia v minulosti uberala,“ ozrejmil Žifčák a pokračoval: „Chceme trénerov, ktorí sa nebudú rozpakovať dať šancu mladíkovi z dorastu alebo juniorky, ktorí budú pracovať so širokým výberom z vlastnej liahne aj z externého prostredia. Cieľom je vytvoriť zdravú konkurenciu na najvyššej úrovni, s reálnou šancou získať miesto v tíme na základe vlastnej práce. Týmto chceme osloviť aj všetkých, ktorým úprimne záleží na popradskom hokeji – fanúšikov, rodičov aj odbornú verejnosť, aby nám dali šancu. Aby sme fandili v časoch dobrých aj zlých a aby sme spoločne kráčali k cieľu a pokúsili sa v Poprade vytvoriť hokejový produkt, na ktorý budeme všetci hrdí.“

Hráčov priláka zaujímavý realizačný tím

Zmena by mala podľa nového výkonného riaditeľa nastať aj v prestupovej politike či zložení kádra. „V tejto sezóne budeme na najvyššej úrovni pracovať so širokým záberom hráčov. Ponúkneme príležitosť mladíkom, ktorí si však miesta musia vybojovať a zaslúžiť svojím prístupom a predvedenou kvalitou hry. Máme záujem získať našich odchovancov nielen z vlaňajšej sezóny, ale aj tých, ktorí dnes hrajú mimo našu organizáciu. Mladíkov by sme radi obklopili skúsenosťou a dravosťou hráčov z externého prostredia. Spolupracujeme s partnermi po celej Európe a verím, že budeme mať šťastnú ruku pri výbere. Zloženie realizačného tímu by malo byť dostatočným lákadlom pre všetkých, o ktorých máme v Poprade záujem,“ opísal svoju víziu Žifčák.

Výnimočný Tatranský pohár a spolupráca s Třincom

Tento rok sa odohrá 69. ročník Tatranského pohára. Jeho zloženie spôsobilo fanúšikom príjemný šok. Tí sa môžu tešiť na fínske Lahti, švédske Örebro i český Třinec na 69. Tatranskom pohári. „Bolo to len o tom, ponúknuť im kvalitný produkt v dobrom prostredí, ktorý by ich zaujal. Tatranský pohár je úžasný a dnes stále nedocenený klenot slovenského hokeja. V roku 2017 budeme oslavovať jeho 70. výročie a už teraz môžem fanúšikom sľúbiť fantastické obsadenie z celej Európy. Viacero tímov, ktoré som oslovil, malo letný kalendár 2016 plný už od decembra. Už dnes preto podpisujeme tieto organizácie na rok 2017. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ hovorí s nadšením Žifčák. Otázkou ostáva, či z diváckeho hľadiska neboli vhodnejšie Vítkovice. „Fenomén, ktorý predstavuje vzťah fanklubov z Vítkovíc a Popradu, chceme v maximálnej miere podporovať aj v budúcnosti. Vítkovice sú tradičným účastníkom Tatranského pohára, čo si vážime, s klubom komunikujeme. S organizáciou v Třinci chceme v budúcnosti spolupracovať nielen na najvyššej, ale aj na mládežníckej úrovni formou hokejovej akadémie,“ ukončil informovanie o svojej vízii výkonný riaditeľ pre Podtatranské noviny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: podtatranské noviny

Diskusia

Podobné články